«Вороняча слобідка» згоріла. Вона не могла не згоріти».  Ілля Ільф. Євгеній Петров. «Дванадцять стільців».

…У ніч на 23 березня на складах зберігання боєприпасів, розташованих неподалік від Балаклії Харківської області, сталася пожежа, в результаті якої здетонували снаряди. Загальна площа арсеналу, на складах якого (за документами) зберігалися 138 тисяч тонн боєприпасів — третина українського боєзапасу (!), становить 368 гектарів. Це найбільший не лише в Україні, а й у Європі арсенал. Якби вивозити з Балаклії по 100 вагонів мін і снарядів у день, для повного вивільнення складів знадобився б цілий …рік!

Та зараз — не про це. Хто не бачив, як «зберігали» тут боєприпаси, (зауважу — під час війни, за кількасот кілометрів від лінії фронту), зайдіть в Інтернет. Але порада: випийте перед цим валер’янки, брому чи іншого заспокійливого, інакше серцевий напад вам    гарантовано! Скажу чесно, коли побачив, як боєприпаси лежать у буртах і кагатах, мов буряки у нас — просто неба, не віриться у диверсантів, чи підпал із безпілотника, як повідомив  уже через декілька годин після інциденту Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, зауваживши, що «вибух не завдав значного збитку для обороноздатності країни».
 Пригадується, в аналогічній трагедії в Сватовому цей пан, який у 2011-2014 роках «служив» на посту заступника керівника управління в адміністрації Януковича, теж спочатку кивав на міфічного безпілотника, поки не з’ясувалося, що в усьому виною наша одвічна непрофесійність. Не сумніваюся, що так буде і в цьому випадку, якщо владі, звичайно, вистачить духу це визнати. Адже «на кону» тепер — мільярди гривень, втрачених внаслідок пожежі. Неспроста ж такий балакучий всезнайко, як Антон Геращенко, на питання про збитки від «Балаклеї», цього разу був лаконічним, як «Стефаник».
— Збитки — колосальні!
— Віримо! — так і хочеться вигукнути у відповідь цій аваківській «Кассандрі», а заодно запитати, як нещодавно він запитував у «блокадників» про компенсацію ними збитків від блокади ОРДЛО: «А хто компенсує «колосальні збитки» від трагедії у Балаклеї?»
Питання — не риторичне, позаяк деякі джерела з оточення Верховного головнокомандувача натякають на більш прозаїчну причину катастрофи. Мовляв, пожежа могли бути спровокованою з метою… приховування розкрадання та нелегального продажу боєприпасів, про що, до речі, неодноразово попереджували блокувальники на редутах. Таку думку в коментарі виданню «Гордон» висловив колишній офіцер управління Генштабу полковник запасу Олег Жданов.
— Гадаю, пожежа — це намагання замести сліди, — зауважив він. — У квітні в Балаклеї повинна була пройти ревізія, а там — нестача боєприпасів. Мова йде про мільйони доларів, отриманих від реалізації «наліво» не лише боєприпасів, а й латунних і стальних гільз…
Ну що ж, у такому разі стає зрозумілим чому всі чиновники, причетні до трагедії, заявляли, що вибухи триватимуть тиждень, а вони припинилися через півтори доби. 
 Біда сама не ходить, а — з дітками. Так і в нашому випадку. На минулому тижні остаточно з’ясувалося, що черговий транш МВФ Україні поки що — не світить. І не через блокаду, точніше, міфічні втрати Україною через блокаду «торгівлі на крові».
— Українська влада, в тому числі й Президент, вішали локшину на вуха МВФ і про реформи, і про те, що через «блокаду» наш ВВП зменшиться на 1% з тієї простої причини, що, починаючи із 2014 року, ВВП України обраховується без обліку території Криму й окупованих територій, — зауважив екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
То чому ж нам вказали на двері в МВФ? А я вам скажу чому: через тотальну корупцію, масштаби якої вразили представників Міжнародного валютного фонду! Недарма ж, подейкують, дехто з міжнародних «валютчиків» відверто зауважив українським позичальникам: «Не вистачає грошей? То позичте в дружини Насирова!»
Що це не жарти стало зрозуміло, коли американський конгрес і сенат висловилися на минулому тижні за створення спецкомісії із розслідування фактів… української корупції!
— Нова адміністрація Трампа, когрес і сенат готу- ються розслідувати системну корупцію української влади, — повідомило своїх читачів американське видання «Prnewschannel». — Комітет призначив слухання з приводу незаконної діяльності бізнесменів і політиків «першої величини» з оточення Порошенка — Ігоря Кононенка, Олександра Грановського й Валерії Гонтарєвої.
Подумалось: «То, може, Президенту варто не блокадників ОРДЛО — Парасюка із Семенченком звинувачувати у зриві траншу і «посилати» їх на переговори з МВФ, а Кононенка з Гонтарєвою!»
І насамкінець про подію, яка вкотре підтвердила: в Україні немає професійної СБУ, МВС, служби розвідки й контррозвідки, які, виявляється, «успішно» розкривають «шатуни», попереджають про підготовку московитами «Третього Майдану», запобігають фейковим замахам на Геращенка та так званому викраданні Гончаренка, і безсилі супроти реальних, а не вигаданих загроз і викликів. Маю на увазі вбивство «ключового свідка», як висловився недавно Генпрокурор Луценко, у справі про держзраду Януковича, екс-депутата Російської Держдуми Дениса Вороненкова. У зв’язку з «балакучістю» Юрія Віталійовича навіть з’явився жарт: мовляв, колись у Києві був Юрій Довгорукий, а тепер — Юрій Довгоязикий. Бо згадайте, навіть по фільмах, як в Америці бережуть ключових свідків, і порівняйте, як непрофесійно це «зробили» у нас. Неспроста ж інший ще живий (тьху-тьху!) путінський дисидент й екс-держдумівець — Ігор Пономарьов, на зустріч з яким і йшов убитий, зауважив:
— Заява Генпрокурора про роль Вороненкова у справі «Путіна-Януковича» не була з ним погоджена. Витік інформації через Луценка для Дениса, який гадав, що про нього, як ключового свідка, стане відомо лише на процесі, була шоком.
Наївний Денис! Він не знав, що в українській політиці людське життя нічого не значить, позаяк усі його фігуранти давно живуть за формулою: «Чужа смерть — найкращий привід для піару!» Неспроста ж, вірний собі Юрій Віталійович, не втримався, щоб через півгодини після трагедії на Пушкінській не розбазікати на весь світ про особу нападника, і про те що він, вочевидь, не виживе. Я не Пінкертон, але, здається, справжні професіонали так не роблять…