Днями на базі Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади, голова Веліна Заяць, для представників регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар-тренінг у форматі «рівний рівному» на тему: «Ефективне управління освітою в ОТГ». Цей захід став ще одним у межах реалізації шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні». До його організації долучилося й Міністерство освіти і науки України та його регіональні підрозділи.

Доволі широким видалося коло учасників семінару, на який завітали і представники дипломатичної місії Швеції, зокрема, Надзвичайний і Повноважний посол  Швеції в Україні Мартін Хаґстрьом. Також Дунаєвеччину відвідали заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Айдер Сеїтосманов, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької ОДА Оксана Палійчук. Владу Хмельниччини представляли перший заступник голови облради Неоніла Андрійчук, заступник голови облдержадміністрації Валерій Олійник та очільник освітян Олег Фасоля. Разом з керівниками відділів (секторів) освіти тутешньої об’єднаної територіальної громади та райдержадміністрації вони обговорили низку найактуальніших питань. А саме: чим відрізняється і в чому схожі підходи та функції управління освітою за колишніх часів та нині, вже в об’єднаній територіальній громаді; які нормативно-правова база щодо діяльності органів управління освітою в громадах та методичні рекомендації щодо створення системи управління освітою об’єднаних територіальних громад є нині в Україні; про актуальність оптимізації мережі шкіл в ОТГ, принципи та алгоритм цього процесу та інші.
Також відбулася панельна дискусія та презентація нової ініціативи проекту SKL International — навчально-методичного центру зі збору, систематизації і тиражування успішних практик та онлайн платформи «Кращі практики управління освітою в громадах».
На завершення делегація відвідала Будинок творчості школяра, де відбулася зустріч із гуртківцями та вчителями, а також гості отримали нагоду побачити виставку дитячих робіт.