У Красилові відбулося виїзне засідання за участю голови Хмельницької обласної ради Михайла Загородного, депутатського корпусу, керівників підприємств та установ.

Ключові питання, які обговорювали його учасники – стан професійної освіти в області та забезпечення ринку праці кваліфікованими кадрами і спеціалістами. «На сьогодні видатки з обласного бюджету складають 31 відсоток від загального фонду. Це досить велика сума, тому дуже важливо, аби ці кошти використовувалися раціонально і ефективно, — зазначив голова облради Михайло Загородний. — Сучасний ринок потребує кваліфікованого фахівця, і цю потребу насамперед має забезпечити професійна освіта. Адже від того, наскільки підготовлені кадри, залежить успішність області та країни в цілому».
Загалом на Хмельниччині підготовку робочих кадрів здійснює 24 державних професійно-технічних навчальних заклади, в яких навчається майже 11 тисяч учнів.
Зокрема, ДПТНЗ «Красилівський професійний ліцей» впродовж багатьох років готує висококваліфікованих фахівців різних професій, а саме: кухарів, кондитерів, слюсарів-ремонтників, штукатурів, електрозварників, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва і т. д. Варто зазначити, що підготовка фахівців у ліцеї проводиться згідно із запитами ринку праці в області. Під час освоєння робітничих професій учні проходять виробничу практику безпосередньо на промислових підприємствах Красилівщини.
Директор ліцею Леся Маланчак ознайомила присутніх із навчально-матеріальним забезпеченням закладу та соціальними проектами, які  тут вже впроваджені. Крім того, Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді у ліцеї організував виставку-презентацію сувенірної продукції та товарів широкого вжитку професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області. Виставка вражала красою, барвистістю, елементами національної символіки  і традиціями Подільського краю.
Згодом депутатський день продовжився на двох потужних місцевих підприємствах: ТОВ «Завод Красилівагромаш» та ДП «Красилівський агрегатний завод».
— У нас склалася добра традиція, — зауважив директор  ТОВ «Завод Красилівагромаш» Анатолій Чайчук, — проводити екскурсії для учнів професійно-технічних навчальних закладів, ознайомлювати їх на практиці з виробничим процесом на підприємстві та його основною продукцією. До речі, на заводі виробляють ґрунтообробну техніку, причепи для легкових автомобілів, мотоблоків, міні-тракторів, обладнання для подрібнення соломи, сіна тощо.
Продукція заводу є конкурентноспроможною на ринку України та за її межами, адже відповідає всім міжнародним стандартам.
Також виробничу практику учні Красилівського професійного ліцею проходять і на ДП «Красилівський агрегатний завод». На базі цього потужного підприємства створено навчально-виробничу дільницю – міні-клас із верстатами.
– Безпосередньо тут, — каже директор ДП «Красилівський агрегатний завод» Максим Адамович, —  учні набувають професійні навички та освоюють обрану професію. Красилівський агрегатний завод – це державне підприємство військово-промислового комплексу України, яке входить до складу державного концерну Укр-ОборонПром. Асортимент продукції різноманітний –        5 видів товарів військового призначення та 150 — народного споживання.
Завдяки професійному підходу до нарощування потужностей підприємства за 2016 рік тут закупили чотири нових верстати, завершили освоєння лінії з виробництва автомата «Малюк». Вже торік підприємство отримало понад чверть мільйона гривень чистого доходу. Робітники отримують достойну заробітну плату.
Під час екскурсії депутати мали змогу ознайомитися із різноманітною продукцією, яка експортується за кордон.
Завершився депутатський день на підприємстві ТМ «Мамин хліб», де всім присутнім особисто провів екскурсію власник виробництва, депутат обласної ради Олег Білявець. Смачну продукцію, яка виготовляється на підприємстві, добре знають та полюбляють не лише мешканці Красилівщини, а й усієї області. Виробництво оснащене сучасним устаткуванням та  підтримує традиційні старовинні технології випікання хліба. Увесь процес виготовлення хлібобулочних виробів відповідає європейському рівню та міжнародним стандартам.
Тож загалом усі присутні на Дні депутата переконалися:  на Красилівщині є потенціал для підготовки кваліфікованих кадрів та, що важливо, — їх подальшого працевлаштування.