Вчителям Хмельницького обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки вручив ключі від квартир голова обласної ради Михайло Загородний у присутності колективу закладу.

Двокімнатну та дві однокімнатні квартири отримали в зданій першій черзі новобудови по вулиці Озерній, 14-а працівники ліцею вчитель інформатики Наталя Загородня, вихователь Оксана Шмигельська, вчитель історії Михайло Папушин.
За словами директора закладу Юрія Курманського, педагоги стояли в черзі на поліпшення житлових умов у міськвиконкомі. Квартири розподілено кращим працівникам колегіальним рішенням житлової комісії при ліцеї. Директор також пояснив, що півтора року тому на ділянці, яка належить ліцею, себто обласній раді як власнику комунального закладу, розпочали будівництво багатоквартирного будинку. А нині забудовник передав три квартири в рахунок відсотків, які належать власнику земельної ділянки. Свого часу чимало різних комісій перевіряли законність будівництва. З’ясували, державний акт на землю забудовнику підписано ще попереднім міським головою. Власне, та земля за межами території, яку використовував ліцей.
Юрій Курманський від імені колективу подякував Михайлові Загородному за принципову позицію у відстоюванні інтересів ліцею та його працівників. Адже саме голова обласної ради наполіг виділені квартири передати вчителям.
Вітаючи щасливих власників та їхні родини з поліпшенням житлових умов, Михайло Васильович наголосив: із завершенням другої черги будівництва ще троє черговиків із ліцею отримають житло. Передбачено й третю чергу новобудови.
До речі, в присутності журналістів з’ясували, що схожі прізвища вчительки, яка отримала квартиру, і голови обласної ради — випадковий збіг. Вони — не родичі. Так що — усе по справедливості.