Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 975

 Рясні жовтневі дощі  принесли багато вологи й тепер, коли рослини вже завершили вегетаційний період і готові  до зимового спокою, якраз впору садити ліс. Отож підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства, які навесні  створили  1075 гектарів лісових культур, не гають часу. І хоча завдання на осінь  заліснити лише 90 гектарів зрубів, стараються все зробити в найоптимальніші строки.

Як і завжди, на допомогу вартовим зелених шат прийшла громадськість. Cеред перших на посадку лісу вийшли працівники апарату управління обласної ради та облдержадміністрації. Заліснювали  п’ятигектарний зруб у Пархомівському лісництві річними сіянцями дуба звичайного й модрини європейської.
Перед початком толоки директор Хмельницького лісомисливського господарства Ігор Бурковський з приємністю повідомив, що посаджена навесні  цією ж  командою представників влади  ділянка  лісу, добре прижилася. Звичайно, це усіх порадувало. І хоча невдовзі замжичив дощ, посадили півтора гектара лісу.
 — Попрацювали залюбки й посадили кілька тисяч деревець. І вкотре переконалися, що праця лісівників нелегка. Вони роблять важливу справу – озеленюють край, поповнюють бюджет. Через те обласна влада активно їх підтримує,  — сказав після завершення робіт голова обласної ради Михайло Загородний.
— Я радий, що теж посадив на Поділлі трохи дерев, — вступає в розмову президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Харківської облради Сергій Чернов, який  на Хмельниччині брав участь у навчаннях з формування об’єднаних територіальних громад і охоче приєднався до посадки лісу.

Після завершення робіт начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко розповів гостям про стратегічні напрями розвитку лісового господарства Хмельниччини на найближчу перспективу, провів екскурсію молодими, середньовіковими лісовими культурами й ділянками стиглого лісу, а також захисними лісовими насадженнями, створеними на землях, не придатних для ведення сільськогосподарського виробництва.