У неділю, 29 жовтня, на Хмельниччині у семи територіальних громадах на 113 виборчих дільницях відбулися вибори. Красилівська міська, Городоцька міська, Антонінська селищна, Грицівська селищна, Солобковецька сільська, Слобідсько-Кульчієвецька сільська та Олешинська сільська ОТГ обирали голів та депутатів місцевих рад.

Явка виборців
Явка виборців по області в середньому становила менше 50%. Найбільше людей здійснили волевиявлення на дільницях у Грицівській громаді — 60,7%. В Антонінах — 58,2%, Олешині — 55,1%, Солобківцях — 50,67%, Слобідці -Кульчієвецькій — 47,4% і Красилові —   36,6%. Найнижча явка спостерігалася у Городку на міських дільницях — 27,74%, у той час як на сільських прийшли голосувати 56,22% виборців.
Спостерігачі
Як відзначають представники громадянської мережі «Опора», такої кількості спостерігачів, як на цих виборах,  у селах не було, мабуть, ще ніколи. Це пов’язано з тим, що до рад обиралася велика кількість кандидатів, і переважна більшість із них надавала своїх спостерігачів. Така їхня кількість суттєво вплинула на порядок на дільницях, адже потенційним порушникам було б дуже складно вчинити щось неправомірне в таких умовах. Спостерігачі від кандидатів були присутні навіть на голосуваннях «на дому», що унеможливило махінації і там.
Підкуп виборців
Щодо підкупу виборців у день виборів, то поліцією зафіксовано такий факт у Красилівській ОТГ, щоправда, дані про політичну силу, яка це організувала, поки не оголошені. Були повідомлення про подібні випадки і на півночі області, але фіксації звернень про  порушення не було.
Вплив стихії
Буревій, що прокотився регіоном в останні дні жовтня, також залишив свій відбиток на виборчому процесі. До прикладу, в Олешинській ОТГ (Хмельницький район) в с. Черепова та Велика Калинівка вдень були перебої зі світлом. Тут оперативно зреагували працівники МНС, які забезпечили  живлення на ДВК. А от у Кам’янець-Подільському районі, у Слобідсько- Кульчієвецькій ОТГ на дільниці села Мукша-Китайгородська (колишнє Жовтневе), через пошкодження високовольтної лінії вночі зникло світло. Проте ДВК продовжила роботу з підрахунку голосів, прийнявши колегіальне рішення підсвітити цей процес ліхтариками. При «підрахунку в темряві» були присутні спостерігачі, тож зауважень поки не висунуто.
«Забули» кандидатів
У Красилівській ОТГ на одній з дільниць виявлено брак бюлетенів. Виборці зауважили, що в документі не зазначено восьмого номера, під яким мав значитися кандидат від УКРОПу. Бюлетені передрукували, але повні їх версії доставили на дільницю лише після 15.00. До того часу уже майже 200 виборців встигли проголосувати. Під час підрахунку бюлетені без одного кандидата таки визнали дійсними, прийнявши по кожному із майже двох сотень колегіальне рішення про визнання. Кандидат, якого «забули», поки не подавав скарги, можливо, це пов’язано з тим, що політсила по ОТГ не долає прохідний бар’єр, тож і витрачати зусилля немає сенсу.
Чорний піар
Зафіксований випадок чорного піару. Це сталося у Красилові. У день виборів близько 10.00 у поштових скриньках мешканців одного з мікрорайонів було виявлено листівки із «поливанням брудом» одного з кандидатів. З цього приводу проводиться розслідування органами правопорядку.
ДВК без голови
У с. Мукша-Китайгородська (Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ) кандидат на голову громади виявив порушення з боку голови ДВК та одного з її членів. Вони не мали місцевої реєстрації, що вимагається законом. Дільниці відкрились із запізненням, а керував процесом заступник голови.
Повторні вибори
Через те, що окремі кандидати в депутати набрали однакову кількість голосів, на округах двох громад (Слобідсько-Кульчієвецької та Солобковецької) відбудуться повторні вибори – своєрідний «другий тур».
Попередні результати обрання голів ОТГ
Найзапекліша боротьба тривала під час виборів голів громад. Щоправда, тут ситуація була більш-менш зрозумілою від самого початку голосування: кандидати-переможці йшли з великим відривом. Отже, за попередніми підрахунками, перемогли такі кандидати:
Грицівська ОТГ  — Людмила Тіфенбах (ВО «Батьківщина»);
Красилівська ОТГ  — Ніла Островська (БПП «Солідаість»);
Слобідсько-Кульчієвецька ОТГ  — Руслан Нестеров (БПП «Солідарність»);
Олешинська ОТГ  — Віталій Осядлий (самовисуванець);
Городоцька ОТГ — Василь Підлісний («За конкретні справи»);
Антонінська ОТГ  — Наталія Кондратюк («За конкретні справи»);
Солобковецька ОТГ — Сергій Когут («За конкретні справи»).