Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 1303

Часом почуєш про заробітні плати чиновників, що перевищують сто тисяч гривень на місяць, і вуха починають скручуватись в трубочку! То тут то там в засобах масової інформації з’являється інформація, що заробітні плати високопосадовців сягають і 300 тисяч гривень на місяць.

А скручуються вуха від того, що не хочеться вірити: це у нас, в нашій бідній країні коїться така несправедливість. Нерідко керівники державних органів призначають премії собі та своїм заступникам. Суми одноразових виплат сягають 100 тисяч гривень. І далеко не завжди можновладці можуть пояснити: за які такі успіхи у роботі вони отримують доплати до посадового окладу.
Отака складається ситуація, що звичайні люди, не генії, займають високі посади, мають гарні кабінети, автомобілі від держави, штат помічників та працівників, які тягнуть на собі всю роботу. Високопосадовці день у день аж ніяк не здійснюють трудові подвиги, щоб мати такі зарплати. Це – звичайні люди, з двома руками і двома ногами, які фізично не в змозі зробити більше, ніж може зробити будь-яка проста смертна людина. Посадовець, якому призначили таку високу заробітну плату, може цілий день «пробемкати», як і простий робітник, а тільки винагороду за день він отримає, на відміну від звичайних трудівників, у десятки разів більшу.
Такі великі гроші мають отримувати посадовці, які кожен день своїми рішеннями та діями приносять країні мільйони та мільярди гривень прибутку. Не «виносять», а саме – приносять! Тільки тоді вони будуть заслужено  отримувати такі високі заробітні плати.
А чи задумувався хтось, звідки ці надприбутки?
Відповідаю, – з бюджету, в якому завжди чомусь не вистачає коштів на оборону, на освіту та медицину, і ця казна не падає нам з неба, а утворюється з грошей громадян – з податків із підприємництва, нерухомості, заробітної плати тощо. Ніхто в українців ніякого дозволу, та навіть думки не питає. Ділять, як заманеться!
Дехто захищає високі зарплати, мовляв, не будуть державні мужі з високою платнею красти. Що ж це виходить? Для того, щоб не крали, держава має дати їм хабар? Оце дожилися! І це, щоб не крали!?
Колись би сказали: «А міліція для чого?»
Є такий анекдот про Чапаєва:
Розмовляє ординарець з Чапаєвим.
– Василь Іванович! А давайте після війни відкриємо консерваторію!
– Давай, Петька, відкриємо...
– І на дах кулемет поставимо!
– Петька, а кулемет там навіщо?
– ЯК НАВІЩО?! ЩОБ КОНСЕРВИ НЕ ТИРИЛИ!
От і я про те. Може, не зарплати підіймати, а потрібно краще, ретельніше виконувати закони, дотримуватися їх, щоб не крали!