Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 664

Об’єднана територіальна громада відтепер є і на Ярмолинеччині: Солобковецька. До її складу увійшли населені пункти Глушковецької, Проскурівської та Стріховецької сільських рад.

Днями відбулася перша сесія новообраної Солобковецької сільської ради.
Як і належить, зібрання розпочала голова Солобковецької сільської виборчої комісії Наталія Міходуй, яка зачитала офіційні результати виборів, назвала всіх депутатів, яких обрали у відповідних округах. Головою новоствореної громади став Сергій Когут, адже саме йому виборці віддали найбільшу кількість голосів. Багато років він працював в органах державної фіскальної служби на посадах від старшого інспектора відділу оподаткування населення та інших доходів до заступника начальника Кам’янець-Подільської ОДПІ — начальника Ярмолинецького відділення. З  березня по липень 2014 року  за мобілізацією проходив службу в ЗСУ.
Сесія, яку очолив Сергій Когут, була плідною, бо ж обрали і секретаря сільської ради — Тетяну Мудрицьку і заступника  голови  Сергія Боднаря, керуючого справами  Анатолія Лиса,  і штатний розпис затвердили, і обов’язки старост на діючих голів сільських рад поклали, й ще низку питань вирішили.
На першій сесії  прийняли також звернення до районної ради щодо передачі окремих установ соціальної сфери із спільної власності територіальних громад Ярмолинецького району до комунальної власності Солобковецької сільської ради, а саме Солобковецької, Проскурівської, Глушковецької, Стріховецької загальноосвітніх шкіл та Солобковецької дитячої музичної школи.
На сесії були присутні керівники району, депутати обласної та районної рад, які привітали голову та депутатів із початком роботи першої у районі об’єднаної територіальної громади.