Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 674

Так говорять у Городку про голову об’єднаної територіальної громади  Василя Підлісного.

І неспроста, адже Василь Васильович — єдиний голова ОТГ в Україні, обраний з фантастичним, захмарним, неймовірним результатом народної підтримки — 65 відсотків! Це абсолютний рекорд симпатій, продемонстрований українськими виборцями за чотири хвилі виборів до об’єднаних територіальних громад. А підмурком, підгрунтям  такої довіри городчан до особи Василя Підлісного стали два роки його наполегливої невтомної праці на благо жителів міста Городка, який він проявив перебуваючи у кріслі мера.
— Із приходом Василя Васильовича ми відчули, що в Городку з’явився справжній господар, — зауважує 75-літній Степан Пилипович Водяний і додає, — 29 жовтня, коли проходили вибори у нашій територіальній громаді, попри  вік і кепське здоров’я, я прийшов на виборчу дільницю ще до відкриття, щоб першим проголосувати за нього.
І так як Степан Пилипович  може сказати про себе кожен третій житель райцентру і двох десятків прилеглих до  нього сіл, які виявили бажання  об’єднатися в спільну територіальну громаду.
Ми зустрілися з Василем Васильовичем рівно через місяць  після його «інавгурації». І хоч була лише восьма година ранку, в кабінеті його не застав. Виявилося, що голова на зустрічі з членами Товариства політв’язнів і репресованих.  
— За два роки праці в міській раді, такі зустрічі в мене стали традиційними. Не перериваю їх і після обрання на посаду очільника ОТГ, — пояснює він. — Ці люди — золотий фонд української  нації. Вони все поклали на вівтар України — здоров’я, волю, іноді — життя. Тож не вислухати, не пошанувати, не допомогти їм — не можу. А вони, знаєте, нічого й не просять для себе особисто, а за життєвою звичкою турбуються про  інших — про громаду. Вони — мої найперші і найавторитетніші «позаштатні радники», — із гордістю додав Василь Васильович.
Звернув увагу на цікаву деталь: на прикріпленій на стіні в його кабінеті карті Городоцької ОТГ,  помереженій, як павутиною, жовтими, зеленими й червоними лініями, висів  цікавий документ —  Передвиборна програма кандидата на голову ОТГ від партії «За конкретні справи»  В. Підлісного.
— Це для того, — усміхаючись пояснює Василь Васильович, — щоб ні на мить не забувати про ті обіцянки, які давав людям, балотуючись на посаду очільника територіальної громади.
— А лінії на карті?
— Червоними лініями відзначено дороги, водогони, газопроводи, лінії освітлення, що функціонують  на сьогоднішній день. Жовтим кольором «намальовані» об’єкти інфраструктури, які з допомогою громади і депутатів збираюся зробити  найближчим часом. Зеленими  відображено те, що маємо  гуртом зробити у віддаленій перспективі — через 5-10 років.
«Зеленого кольору найбільше на карті, — відмітив я подумки. — А зелений колір — це не лише колір надії, а й життя».