Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 685

Меджибізька земля направду славна в Україні та за її межами багатьма культурними об’єктами, проте її справжньою окрасою є люди. Для перспективного розвитку краю у 2015 році було утворено Меджибізьку селищну об’єднану територіальну громаду, до якої увійшли п’ять сільських та одна селищна рада з 12 населеними пунктами. Очолив ОТГ  високопрофесійний і цілеспрямований лідер Михайло Анатолійович Демків.

Основне завдання громади — покращення рівня життя  людей. Отож  питання благоустрою стало першочерговим. І результати не забарилися: велика кількість доріг відремонтовані за кошти місцевого бюджету. Крім того, на  2017-2018 роки селищною радою для проведення цих робіт також передбачили кошти в сумі 950 тисяч гривень. Далі взялися за капітальні ремонти загальноосвітніх навчальних закладів громади. Зокрема, обладнали харчоблоки, закупили меблі,  утеплили дахи. А ще для вихованців шкіл  обладнали навчальні кабінети. Тож комп’ютерні комплекси з мультимедійними засобами забезпечать якісний навчальний процес. Крім того,  запровадили енергозберігаючі технології та придбали шкільні автобуси тощо. Не оминули увагою і дошкільні заклади, виконавши поточні ремонти.
Головним принципом роботи для Михайла Демківа є досягнення результатів.  Тому вже до кінця 2017 року завершиться розробка генеральних планів   Головчинець, Требухівців, Митківців на суму 124 тисячі гривень. Розроблено детальні плани на загальну суму 80 тисяч гривень.  
Варто зазначити, що цьогоріч Меджибізька селищна рада взяла участь та стала однією з переможців конкурсного відбору заявок на придбання обладнання для створення робочих місць на умовах співфінансування в рамках реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком праці в Хмельницькій області». В результаті закуплено трактор «Беларус 320.4» з навісним обладнанням за 427 тисяч гривень.
  Звісно, роботи ще чимало, зазначає Михайло Анатолійович, але коли бачиш результат, вдячних людей — працюєш наповну. У планах — провести реконструкцію вуличних мереж водопостачання Меджибожа,  відремонтувати стадіон в селі Требухівці, будівлю Ставницької ЗОШ І-ІІ ступенів, Будинок культури в Голоскові, провести реконструкцію водогонів у селах Шрубків та Митківці, реконструювати системи опалення Головчинецького дитячого садочка «Ромашка» та Головчинецького клубу, відремонтувати лабораторію Требуховецької амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Серед досягнень є створення центру надання адміністративних послуг, який планують відкрити 22 грудня цьогоріч.
Для сильного лідера принципово досягати намічених цілей. Особливо з такою працьовитою командою, яка склалася в ОТГ.