Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 750

Конфуцій бажав своїм учням, щоби вони не знали, що таке життя в епоху змін. Летичівська громада власним прикладом спростовує це твердження. Адже, ставши у 2015 році на шлях децентралізації, вже другий рік поспіль громада відновлюється та розбудовується.

Старт  будь-якої справи розпочинається із вибору лідера, який поведе за собою. Недарма з-поміж багатьох конкурентів на виборах голови саме Ігоря Тисячного підтримала громада і обрала своїм керівником. Ігор Іванович бачить перспективи розвитку ОТГ і, як справжній стратег і тактик, знає, як їх реалізовувати.
 Отримавши у 2016 році субвенцію у розмірі 12723300,00 гривень та у цьому році понад 9026500,00 гривень, Летичівська селищна рада мала можливість реалізувати задумане. Акценти робили на найголовніших потребах жителів: ремонт доріг, відновлення та будівництво мереж водопостачання, закупівля комунальної техніки для Летичівського КГП «Злагода», облаштування тротуарів, пішохідних доріжок, покращення інфраструктури тощо.
Розвиток освіти у громаді є одним  з пріоритетних напрямків. Створений опорний заклад освіти: Летичівський НВК № 1  «Загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів – ліцей»   також перебуває на стадії оновлення. Минулоріч  було вжито комплексних заходів і  з метою оптимізації галузі енергозбереження. У 2017 році  значно покращилася матеріально-технічна база освітніх закладів громади. Кабінети дооснастили  сучасним навчально-методичним та інформаційно-комунікаційним забезпеченям.
Освіта в школах громади вийшла на сучасний рівень, навчання жваво проходить за допомогою інтерактивних дошок, вони рівномірно розподілені по школах громади. До речі, опорний заклад має таких  12, зосереджені вони в класах природничо-математичного циклу.
–  Отже, нам потрібні дороги – ми їх зробимо, нам потрібне світло на вулицях – і воно буде, нам потрібне нормальне водопостачання – і над цим  працюємо. Головне, що розв‘язання таких важливих проблем  тепер, коли маємо кошти, громаді під силу, – говорить Ігор Тисячний. І підкреслює, що разом із земляками та своєю командою, а це люди, які вміють і хочуть працювати на користь рідного краю, за підтримки народного депутата Віктора Бондаря,  вдасться  втілити задумане у життя.
 А задумів – чимало. І з-поміж них ще – створення у селищі Летичів краєзнавчого музею. Приміщення вже обрано, його лише потрібно реставрувати та провести капітальний ремонт. Адже в   районі  кожне село – це цікава і неповторна історія. Тому й виникла необхідність відкриття такого музею. За планом він має відчинити свої двері для відвідувачів у наступному році.
Тут знайдуть своє місце багато експонатів художньої творчості, твори мистецтва народних умільців, нагороди, якими заслужено відзначені жителі району. Почесне місце буде відведено численним нагородам Героя України, «кіборга» Івана Зубкова. Він загинув у Донецькому аеропорту, віддавши своє життя за незалежність України, за мирне небо та спокій на нашій багатостраждальній землі.
На вулиці, яка капітально відремонтована та носить сьогодні ім‘я Героя України Івана Зубкова, ми побували. Тут живуть його батьки Іван Іванович та Анастасія Петрівна. Поспілкувавшись із ними,  зрозуміли, що в таких батьків – справжніх патріотів та господарів своєї землі – іншого сина бути не могло. Вони схвильовано, зі сльозами на очах розповідали  про його дитинство, навчання та юнацькі роки.  Цьому горю не можна ніяк зарадити, та єдине, що їх втішає, – це те, що земляки шанують і пам‘ятають їхнього сина Івана.
У громаді не буває жодного патріотичного заходу, де б не згадувався «кіборг» старший лейтенант Іван Зубков.                                           
 –  А  по-іншому й бути не може, – каже голова громади Ігор Тисячний, – бо той, хто загинув за Україну, її незалежність, завжди житиме у пам’яті  вдячних нащадків. І ми горді, що наша летичівська земля народила такого патріота,  який   став для багатьох юнаків взірцем мужності й відваги.