У Форумі регіонального розвитку «Розумне зростання Хмельниччини та розвиток територій», який відбувся за сприяння проекту U-LEAD з Європою «Підтримка реформи децентралізації в Україні» у співпраці з торгово-промисловою палатою та Центром розвитку місцевого самоврядування, взяли участь  перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні Бенедікт Геррманн, голова обласної ради Михайло Загородний, керівники ОТГ  та представники громадських об’єднань.

Про розумне зростання регіону в умовах децентралізації розповідав  директор з питань науки та розвитку ГО «Інститут громадянського суспільства», експерт Програми «U-LEAD з Європою» Анатолій Ткачук.
Щодо  дискусії на тему «Розумна економіка Хмельниччини» голова облради Михайло Загородний зазначив, що реформа децентралізації на Хмельниччині є успішною. Окрім того, довіра до влади вимірюється тим, наскільки позитивно відгукуються про її діяльність безпосередньо  жителі громад. Протягом двох років обласна рада і облдержадміністрація спільно працюють над втіленням реформи децентралізації у регіоні. Сьогодні вже створено  33 ОТГ,  ще у шістьох призначені перші вибори на 24 грудня цього року. Найбільшим капіталом громад є люди, а наслідком децентралізації є наближення адміністративних послуг до населення, а також створення нових робочих місць.
Також  експерт національного рівня Програми «U-LEAD з Європою» Петро Мавко, президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова наголошували на  співробітництві громад з бізнесом, впровадженні інновацій та залученні інвестицій для створення нових робочих місць.
У дискусіях «Розумна освіта», «Розумний простір», «Розумний розвиток людського потенціалу» брали участь голови об’єднаних територіальних громад, представники громадських об’єднань та регіональні експерти.
На Форумі регіонального розвитку кожна об’єднана територіальна громада мала змогу продемонструвати зразки продукції, яка виробляється на їх територіях.