Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 738

Створення сучасної мережі автодоріг області є одним із важливих питань, адже саме якісні дороги дозволять збільшити обсяг перевезень, поліпшити інвестиційний клімат, забезпечити ефективність транспортних послуг. 

Ще 10 жовтня минулого року був підписаний контракт з керівником Державного агентства автомобільних доріг України Славоміром Новаком та головою правління компанії «Ксінгянг» на реконструкцію та ремонт автомобільної дороги М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (відрізок сорок кілометрів дороги від Голоскова до кордону із Вінницькою областю).
Однак з певних причин наразі ремонтні роботи ще не розпочато. Саме тому 26 квітня голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, заступник голови облдержадміністрації Олег Гуменний, начальник служби автомобільних доріг в області Петро Гнидюк та голова обласної ради Михайло Загородний провели робочу зустріч з менеджером по проекту, заступником директора міжнародного відділу бізнесу компанії «Ксінгянг Коммюнікейшн Констракшн Груп Гоу Лтд» Лю Цзинке, задля обговорення графіків робіт щодо реконструкції та ремонту дороги М-12.
У ході спілкування представники китайської компанії, зокрема Лю Цзинке — заступник директора Міжнародного департаменту Xinjiang Communications Construction (Group) Co., Ltd (громадянин Китайської Народної Республіки) та Лю Джин — керівник проекту реконструкції автомобільної дороги М-12 (громадянин Китайської Народної Республіки) проінформували присутніх, що головною їхньою метою є створення якісної автодороги, відповідно до підписаних контрактів та в майбутньому відкриття ринку в Україні.
«Вивчення нормативної бази та стандартів України зайняло певний час», — повідомив Лю Цзинке, й додав, — для нас якість — найважливіший чинник, тому китайські технології ми впроваджуватимемо тут».
Крім цього, у зв’язку з технічними проблемами та термінами розмитнення техніки, яку завезено з Китаю, відбулося затягування початку виконання дорожніх робіт.
Представники компанії «Ксінгянг» зорієнтували присутніх, що до кінця цього року планується закінчити підготовчі роботи, подушку під дорожнє покриття та 20 км нижнього шару дорожнього покриття. Водночас, найбільш чіткий графік виконання робіт буде визначено інженером з технічного нагляду у найближчий тиждень.
Олександр Олександрович наголосив на обов’язковому дотримані графіків виконання робіт та високих стандартів для отримання у результаті якісного дорожнього покриття.
«Ми готові до співпраці та допомоги у вирішенні проблемних питань, що виникають у ході підготовки та початку ремонту дороги», — зазначив Олександр Олександрович.
Загалом, на цей відрізок дороги передбачено кошти міжнародних фінансових організацій. Сума контракту становить 38,5 мільйона доларів США (з ПДВ).