«Доброго здоров’я усім, хто долучається до розмови в рубриці «Політичні гойдалки»! Якщо ми, українці-трударі, мовчатимемо про свій біль за долю України, то й майбутнього для наших нащадків не буде. Вже більше десяти років разом із чоловіком передплачуємо улюблену газету «Подільські вісті», та нарешті вирішили й самі запитати про нелегку долю політичних в’язнів. От нещодавно на телебаченні прозвучало повідомлення про погіршення стану здоров’я Узеїра Абдуллаєва в окупованому Криму. Чи допустили медиків до політв’язня? З повагою сім’я Тичинських,  Чемеровецький район».

Варто нагадати, що в жовтні 2016 року в Криму провели обшуки в п’яти кримськотатарських сім’ях. У результаті затримано п’ятьох громадян, яких звинувачують у членстві в забороненій у Росії з 2003 року організації «Хізб ут-Тахрір».
Захисники ж заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.
Наразі незаконно утримуваний Узеїр Абдуллаєв перебуває в критичному стані. За словами матері Діляри Абдуллаєвої, у сина тримається висока температура, ліва нога розпухла до коліна та викликає нестерпний біль. Ці ознаки, за словами жінки, можуть свідчити про зараження крові. Зараз  його перевели  в медичну санітарну частину Сімферопольського слідчого ізолятора, який особливо не відрізняється від камери. МЗС України  вимагає допустити  лікарів до незаконно затриманого Узеїра Абдуллаєва.