Нинішня влада і поняття свободи слова як оксюморон, щось на кшталт гарячого снігу. Коли попередній режим Януковича критикували за наступ на свободу ЗМІ, називаючи Віктора Федоровича «диктатором», мало кому уявлялось, що ситуація може бути значно-значно гіршою. В плані тиску на свободу слова, Янукович був просто хлопчиком у порівнянні з нинішньою владною командою.

Нещодавно Верховна Рада намагалася прийняти славнозвісний закон №6688, який, за словами розробників від Народного фронту, покликаний посилити інформаційний захист держави. Написали цей законопроект депутати від НФ, які наближені до голови комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського.
Це законодавче диво від «фронтовиків» може створити безпрецедентний механізм впливу на електронні ЗМІ. Так, згідно із законопроектом, будь-який слідчий прокуратури чи поліції, навіть у найвіддаленішому і Богом забутому селі чи райцентрі, може прийняти рішення про заблокування будь-якого інтернет-сайту на 48 годин. Нині сайт теж можна заблокувати, але тільки через рішення суду, де блокада сайту має бути обґрунтована з точки зору законодавства. «Фронтовики» ж хочуть затикати рота усім неугодним, обходячи судову інстанцію в ручному режимі.
Злі язики подейкують, що ініціатива йде від самого Пашинського, оскільки журналісти останнім часом почали надокучати цьому великому державному діячові своїми розслідуваннями. Пашинський вже неодноразово ставав «героєм» гучних скандальних сюжетів, де розкривалися колосальні корупційні схеми в сфері закупівлі зброї для армії.
Хоча з першого разу закон не проголосований, ініціатори не збираються здаватися. В існуванні цього закону зацікавлена і президентська команда. Петру Порошенку з його вже маже сміттєвим рейтингом потрібне сприятливе інформаційне середовище, аби мати хоч якісь шанси на успішне переобрання. Та поки що, на щастя, між НФ і БПП у Раді виник явний розкол — після того, як президент намагався просунути своїх людей у новий склад ЦВК.
З іншого боку ми спостерігаємо, як планомірно і цинічно знищують друковану пресу. «Подільські вісті» вже писали про ситуацію з ціною на папір, який в один момент подорожчав більше ніж вдвічі (з 400 доларів за тонну до понад 1000 вічнозелених!). За таких умов рано чи пізно цей ціновий стрибок спричинить клінічну смерть друкованого слова. Бо такий  дорогий папір, знищує будь-яку економічну логіку видання друкованих газет. Цим пресу ставлять в умови, де є лише два шляхи: померти або продатися багатенькому «папіку». Про незалежні друковані ЗМІ в таких умовах годі й говорити. Такими нехитрими кроками, де тиском і блокуванням, де економічними інструментами, влада жадає зачистити інформаційний простір, створивши собі комфортні, тепличні інформаційні умови, без зайвої критики.