Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 647

Відбувся прес-тур журналістів у Ганнопільську та Крупецьку сільські ОТГ, що на Славутчині.

Біля Ганнопільської сільської ради нас люб’язно зустріла голова громади Маргарита Медведюк. Як справжня господиня, вона не без гордості показувала капітально відремонтовані адмінбудівлю, Будинок культури, бібліотеку, дитячий садочок «Подоляночка», який відвідують майже 50 дітей. За кошти місцевого бюджету він утеплений, облаштований санвузлами, є гаряча вода. Гумове покриття для спортзалу виготовлене у Франції. Також є кабінети медсестри та логопеда.
Загальноосвітня школа, де навчається 192 учні, теж повністю утеплена, відремонтовано математичний та комп’ютерний класи.
Загалом кожне із цих приміщень має сучасне обладнання і техніку. Тут зроблений добротний ремонт, встановлено опалення, яке генерує центральна котельня з двома новими твердопаливними котлами, що дає змогу значно економити вугілля.
Окрім того, територія довкіл будівель буяє різнобарвними квітами, а доріжки встелені різнокольоровою тротуарною плиткою. Все навкруги освітлюють електроліхтарі, встановлені модернові лавки. Сільські жителі полюбляють тут відпочивати, милуючись насадженнями охайних і доглянутих клумб. Навіть назву для цієї сучасної алеї придумали — Європейська.
— Також, — розповідає Маргарита Іванівна, — у Великому Скниті, Малому Скниті, Довжках, Клепачах, Киликиєві та Понорі завдяки державній фінансовій допомозі відремонтовано більшість об’єктів соціально-культурної сфери, подекуди дороги, встановлено вуличне освітлення.
Безсумнівно, у Ганнопільській громаді зміни, яких так довго чекали, вже стали реальністю.
***
Далі ми попрямували у село Крупець. Тут голова громади Валерій Михалюк також продемонстрував капітально відремонтовані приміщення загальноосвітньої школи, дитячого садочка, Будинку культури та пошти. Дивно лише було спостерігати, що на пагорбі у центрі села, де розташована пошта, поряд, як нагадування про повну розруху, виднілося вкрай занедбане приміщення.
Та керівник оптимістично запевнив, що найближчим часом тут буде створена пожежна, рятувальна частина та поліцейський відділок. А ще додав, що нині спрямовують зусилля і ресурси, аби відремонтувати сільські дороги і з’єднати усі населені пункти з центром громади.
Окрім того, у найближчих планах — відкриття сміттєсортувального заводу. Ну і, звичайно, не забувають про освіту, культуру, охорону здоров’я, соціальну сферу та розвиток зеленого туризму на базі Голубих озер.
Валерій Анатолійович каже:
— Громада має всі шанси реалізувати задумане. Бо завдяки розташуванню на її території до десяти потужних підприємств тут є неабиякий виробничий та економічний потенціал. А це — зайнятість населення і чималі надходження до місцевого бюджету. І врешті-решт згодом зможемо вийти на такий рівень, коли будемо думати не про ремонт доріг та їх освітлення, а розвивати сільське фермерство, переробну промисловість та зелений туризм. Адже за рейтингом надходжень коштів на одного жителя громади, ми — суперактивна громада. Входимо до першої десятки області.