Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 640

Думки людей з приводу Дня незалежності:

Любов БАНДИЛО, секретар Сатанівської селищної громади:
Це свято — привід для кожного з нас, незалежно від віку, досвіду, політичних переконань, привід відчути себе молодим, а отже — сповненим рішучості та енергії до праці та самоствердження. Україна — це всі ми, зі своїми турботами, орієнтирами, перемогами та невдачами.
Тому День незалежності не лише державне свято, але й особисте свято кожного з нас. Бо тільки у самодостатності кожного громадянина полягає сила й незалежність держави, зокрема і нашої громади.
Сергій БІЛОУС, спеціаліст з архівної справи і діловодства Сатанівської ОТГ:
День незалежності — це той час, коли ми осмислюємо, що для нас Україна. Ми розуміємо, що за право говорити українською мовою, за право дихати цим повітрям, чи просто жити в нашій країні, ми платимо кров’ю. Це свято, коли підсумовуємо надбання й аналізуємо пройдений шлях, і дай Боже, щоб були враховані помилки і зроблені висновки.
Наталя БОЧУЛЯ, завідувачка дитячого навчального закладу “Веселка”, смт Сатанів:
Для України це був величезний крок вперед — здобуття незалежності. Це для мене велике свято. Саме слово “залежність” вже говорить дуже багато. Єдине — нам потрібно усвідомити все до кінця, і щоб вся Україна знала, що вона протягом довгого відрізку історії української нації давалася дуже важко. Сьогодні ми живемо в незалежній, красивій державі. Я всіх вітаю з цим святом!
Ілля ОВЧАРУК, т. в. о. начальника Городоцького РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області:
Цей день був священною мрією багатьох українських поколінь. За нього українці помирали і жили в нелюдських муках. Це — наш великий національний символ. У цей день найтісніше сплітається у неозорому вузлі наше минуле, сучасне і майбутнє.
Олена ШВИДЮК, завідувачка бібліотеки смт Сатанів:
Це дійсно свято Незалежності, за яке боролися і гинули мільйони українців впродовж усієї нашої історії. За право мати свою державу, говорити своєю мовою, мати свою науку, літературу, культуру, бути цивілізованою і прогресивною країною. На мою думку, справжня незалежність — це насамперед культурна незалежність, національна ідентифікація, українська мова не тільки в ефірі, але й у думках.