Дунаєвецька міська ОТГ сьогодні — одна з найкращих на Хмельниччині. Її людям є чим похвалитися, адже зроблено тут справді дуже багато. Та це лише початок, бо плани вони виношують стратегічні.
Про це говорила у день народження громади її очільниця Веліна Заяць. Це свято відбувалося у рамках етнофестивалю «Подільська підкова» і стало справжньою подією для всіх жителів ОТГ.

Розпочалися урочистості у селі Дем’янківці, що входить до міської об’єднаної територіальної громади. Сюди зійшлося багато людей і прибуло чимало гостей. Ніхто з них не міг обминути своєю увагою так звану «Багацьку хату». Тут присутніх дивували цікавими й захоплюючими ідеями представники старостинських округів об’єднаної територіальної громади і гостинно запрошували учасників свята скуштувати страви традиційної національної кухні у їхніх «помешканнях», розміщених у «Багацькій хаті».
Запашні аромати витали у повітрі і вабили старих та малих. А спробувавши тієї смакоти, люди не могли надякуватися дбайливим господиням. Голова Хмельницької облдержадміністрації Вадим Лозовий, який також завітав на свято, щиро подякував за частування і вже з головної сцени висловив найкращі вітання та побажання громаді — насамперед стабільності і процвітання, а всім її жителям — миру, міцного здоров’я, достатку та  злагоди.
Він вручив Почесну грамоту за вагомий внесок у розвиток Дунаєвецької міської об`єднаної територіальної громади голові ОТГ Веліні Заяць та подяку начальнику Дунаєвецького управління ДФС у Хмельницькій області Наталії Баранюк.
 Із днем народження громаду вітали також голова місцевої райдержадміністрації Олександр Бернашевський, голова районної ради Ольга Михальська та інші поважні гості.
Велику вдячність усім організаторам свята і спонсорам — місцевим підприємцям — висловила керівниця ОТГ Веліна Заяць та запевнила, що вони докладуть усіх зусиль, аби громада й надалі була однією із кращих. Адже в ній згуртувалися працьовиті люди, якими можна пишатися. До того ж, громаді постійно підставляє своє надійне плече політсила «За конкретні справи», її лідери Олександр та Галина Гереги та інші. «Це системна допомога, яку ми відчуваємо і дуже цінуємо», — зазначила пані Веліна.
Для прихильників активного відпочинку було організовано та проведено безліч неординарних забав, із-поміж яких спортивна естафета «Як козаки картоплю готували», грін-батл, фігурне катання на велосипедах, спортивне орієнтування на місцевості та багато іншого.
Учасникам цього чудового свята припала до душі концертна програма за участі творчих колективів громади під назвою «Співи над Студеницею». А найбільшим подарунком для усіх стали феєричні виступи Олександра Кварти у Дем’янковецькій долині та Арсена Мірзояна у Дунаївцях. Такі презенти підготував для жителів громади народний депутат України Олександр Герега.
Свято запам’ятається ще однією, можна сказати, визначною та неординарною подією: цього дня тут було зафіксовано рекорд України за найтриваліше виконання весільної польки, яка лунала аж протягом цілих шести годин, даруючи присутнім чудовий настрій та емоційне піднесення.