Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 799

На моє глибоке переконання, освіта, охорона здоров’я, культура та соціальна сфера мають бути пріоритетом держави. Витрати на їх фінансування не повинні перекладатися на місцеві органи самоврядування. Субвенції в освітній галузі нині покривають заробітну плату та окремі витрати матеріально-технічного забезпечення навчального процесу. Питання ж утримання самих навчальних закладів та організаційні заходи господарського характеру фінансуються з місцевих бюджетів.

Тому не дивно, що в нас повсюдно розпочався процес «оптимізації» шкільних установ шляхом їх закриття або пониження освітнього рівня. Не оминула ця лиха доля також дошкільну та позашкільну освіту.
В дещо сприятливіших умовах опинилися громади із наявним виробничим потенціалом та ефективними управлінцями, що вміло використовують власні надходження та отримані державні субвенції до місцевого бюджету. Але інші потрапили в халепу.
Так без належних податкових надходжень та грамотних, ініціативних керівників на етапі «реформування» суспільно-політичних та соціально-економічних відносин опинилася Берездівська сільська рада (найбільша ОТГ у Славутському районі, до якої входять
27 сіл). І нічого дивуватися, що «експерименти» в освітній галузі керівництва вказаної сільської ради є, на мій погляд, взірцем безчинств.
У серпні минулого року без консультацій із громадськістю, в тому числі з вчителями, батьками та учнями, тут почалася «реорганізація» освіти.
На конкурс кандидатів із числа 12 освітніх закладів на створення опорного освітнього закладу подали документи чотири НВК. Переможців отримано стільки ж. Для чого ж тоді імітувати конкурс?
17 серпня 2017 року рішенням сесії Берездівської сільської ради створено чотири опорних освітніх заклади, решта — їхні філії. Горицький опорний заклад створений сам для себе — без філій.
Славутський міськрайонний суд від 13 грудня 2017 року це рішення визнав протиправним та скасував, хоч воно і вступило в законну силу з 22 лютого 2018 року після перегляду в апеляційній інстанції.
Але постанова суду до сьогодні не виконана по суті. За наслідками засідання робочої групи департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА 17 вересня поточного року встановлено: «Що органами місцевого самоврядування Берездівської об’єднаної територіальної громади з порушеннями проведено роботу щодо виконання постанови Славутського міськрайонного суду від
13 грудня 2017 року «Про скасування рішення двадцять третьої сесії VІІ скликання Берездівської сільської ради Славутського району від 17.08.2017 р. № 15 «Про створення опорних закладів Берездівської сільської ради».
Виявлені порушення також під час проведення процедури пониження ступеня Ставичанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів у Ставичанську початкову школу». «Підтвердився факт порушення трудового законодавства в закладах освіти Берездівської селищної ради, зокрема директором Горицького ліцею, щодо укладання строкової трудової угоди з вчителем фізики В. Е. Прокопченко та довантаженням годинами фізики без відповідної на те освіти заступника директора з виховної роботи О. М. Панасюка (географа за освітою)».
Зазначене є продовженням порушень, які виявлені відповідними державними інституціями.
У квітні нинішнього року Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини уже порушено провадження про порушення прав дитини на освіту в Берездівській сільській раді.
11 квітня 2018 року інспекторами управління Держпраці у Хмельницькій області за дорученням Генеральної Прокуратури України проведеною перевіркою було встановлено порушення трудового законодавства щодо незаконного відсторонення з 22 серпня 2017 року директора Берездівського НВК О. Г. Максимчук (яка в той час перебувала у відпустці) та її переведення з 8 серпня 2017 року на посаду вчителя в неіснуючий на той час Берездівський опорний заклад за розпорядженням № 161/2017–р/к сільського голови.
Посадові особи сільської ради не зрозуміли одночасної наявності двох юридичних осіб: освітнього закладу — НВК у стані ліквідації до 9 листопада 2017 року та опорних закладів та їх філій у стані матеріального наповнення для свого подальшого функціонування з 9 листопада 2017 року.
Донині навчальні заклади не відновлені в статусі НВК, не відновлено на посаді директора
О. Г. Максимчук, як передбачено за рішенням суду, а навчальні заклади перейменовано в ліцеї і гімназії, які підлягають подальшому скасуванню щодо незаконних записів державного реєстратора з м. Нетішина.
Крім того, незаконним на сьогодні є розпорядження голови села В. В. Васьківського щодо проведення конкурсу на заміщення посад керівників перейменованих освітніх закладів. Конкурс на посаду керівника призначається на новостворений заклад освіти, а не перейменований.
Свавілля посадових осіб Берездівської сільської ради вийшло за межі здорового глузду і в питаннях відмови виконання вимог чинного законодавства щодо підвозу учнів та вчителів із сіл Куток і Шагової до Мухарівського освітнього закладу. Це далеко не повний перелік порушень в освітній галузі Берездівської сільської ради.
У вересні минулого року ліквідовано дитячо-юнацьку спортивну школу за відсутності коштів.
Усе це стало можливим за відсутності державного контролю на рівні сільрад, ОТГ, районів за прийняттям та виконанням рішень органами місцевого самоврядування (відсутня контрольно-наглядова інституція «префекти» або інша юридична особа).
З цього гіркого уроку повинні зробити висновки не тільки керівники Берездівської ОТГ, але й інші їхні колеги, чиї громади вступили в стадію децентралізації.