Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 720

У треті вихідні вересня Полонне відзначало 1022 річницю з часу заснування. Святкування розпочалися зі спортивним настроєм: з патріотичного забігу «Рух заради здоров’я», міжміського тенісного турніру ветеранів, змагань з орієнтування на місцевості та велопробігом від села Велика Березна. Протягом усього часу працювали виставки декоративно-прикладного мистецтва учнівської молоді, майстрів старостинських округів та бібліотек, продукції бджолярів «Медова хата».

З нагоди храмового свята — Різдва Пресвятої Богородиці — урочистий настрій панував і в селі Нігин Гуменецької ОТГ, а також у Лучках Староушицької громади.
28 вересня День села відзначили у Смотричі, що належить до Колибаївської ОТГ, а в Крупецькій, що на Славутчині, цього дня відбувся святковий концерт «Моє мальовниче село Крупець».
***
Масове будівництво вуличних мереж водопостачання велося цього року в Антонінській громаді. Най-
масштабнішим воно було в селі Закриниччя, де до водогону підключено 186 домогосподарств. Загалом на це витрачено 150 тисяч гривень з обласного бюджету та понад 756 — з місцевого.
З водою відтепер і жителі сіл Велика Медведівка, Великі Орлинці й Зелена.
***
У Дунаївцях коштом громадського бюджету в провулку Декоративний на радість малечі та батькам відкрився дитячий майданчик. Супроводжувалася така радість частуванням смаколиками.
***
У рамках проекту «Веломандри по Сатанівській громаді» проведений конкурс малюнків «Зелений» транспорт очима дітей» під час Європейського тижня мобільності — 2018. Переможці конкурсу були нагороджені грамотами та подарунками.
***
 У Красилівській громаді велопробігом вулицями райцентру відзначили Європейський тиждень мобільності. З’ясувалося, двоколісні друзі, як альтернатива автівкам, людям дуже до вподоби — у заїзді взяли участь більше сотні красилівчан. Власне, цього й прагнула міська рада, коли готувала та виграла проект «Зелене світло для велоруху в громадах», який фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами. Він має на меті запроваджувати та підтримувати сталий розвиток транспорту і спонукати мешканців спробувати альтернативні його види.
Опісля заїзду між його учасниками відбувся розіграш святкової лотереї, переможці якої отримали пам’ятні призи.
А потім флешмоб «Велосипедом на роботу» влаштували працівники апарату органу самоврядування й власним прикладом довели, що це таки справді додає снаги на весь трудовий день.