На початку року головою Жванецької об’єднаної територіальної громади обрали Тетяну Криворучко, молоду та енергійну жінку. І вже впевнилися, що не помилилися. Адже за короткий час є чим похвалитися, про що розповісти й показати.

 Пригадує Тетяна Володимирівна, як нелегко їй було зробити рішучі кроки для розв’язання такої вкрай болючої проблеми, як оптимізація шкіл, адже задумала створити комфортні та сучасні умови навчання для сільський дітей.
 «Іншого виходу не бачила, коли, скажімо, у Цвіклівцях лише троє першокласників. Хіба вони зможуть отримати якісну освіту?» — ділиться Тетяна Володими-рівна.
Із семи шкіл, переданих на баланс Жванецької сільської ради, залишилося п’ять. Із них дві отримали статус ліцею, а дві стали гімназіями.
— Намагаємося не відставати від загальноукраїнських прогресивних тенденцій в освіті, докладаємо зусиль для реалізації програми «Нової української школи». Закупили сучасні меблі, дидактичні матеріали, ноутбуки і планшети, — продовжує Тетяна Криворучко. — Разом із відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту розробили маршрути з підвезення дітей до навчальних закладів двома автобусами. Уже ведемо перемовини щодо закупівлі третього автобуса. Вдячна підприємцям нашої громади, які виділили кошти для ремонту приміщень перших класів.
А ще, зауважує Тетяна Володимирівна, не забули про позаурочний час школярів та створили групи продовженого дня. Така новація дає можливість закріпити отримані знання, виконати домашнє завдання, а батькам додасть більше вільного часу.
Подбали і про молодших сільських мешканців — створили для них заклад дошкільної освіти “Гномик” у селі Цвіклівці Перші.
Найголовнішим завданням вважає налагодження безперебійного постачання жителів сіл водою.
— У нас сім водогонів, але вони часто виходять з ладу. Будемо їх модернізовувати. Уже провели тендер і розпочали роботи по заміні водогону в Жванці, — додає Тетяна Володимирівна.
Звісно ж, їй бездоріжжя не дає спокою. Прагне, щоб у селах, якими опікується, були дороги гладенькими ще й блищали, як скло. А їй, водію з багаторічним досвідом, було приємно почути схвальні відгуки про нове покриття центральної дороги в селі Руда, яка сполучає кілька сіл громади. Але це лише старт.
 Із перших днів на посаді голови громади Тетяна Володимирівна великі сподівання покладала на працівників відновленого комунального підприємства “Ластовецьке”, бо роботи з благоустрою територій було непочатий край. І вони їх щодня виправдовують — обрізають дерева, обкошують придорожні смуги та парки. Не лише причепурені території громади милують око, а ще розмальовані яскравими квітами та візерунками криниці та автобусні зупинки. Це Тетяна Сухецька постаралася, здивувала всіх своїм талантом. Вона теж трудиться у комунальному підприємстві, яке надає жителям 15 сіл широкий спектр послуг. Аби полегшити нелегку роботу працівників, силами громади планують закупити спецтехніку.
Ще планів та задумів, спрямованих на благополуччя громади, чимало. І Тетяна Володимирівна разом зі своєю командою поспішає їх реалізовувати.
 — У нас немає випадкових людей, усі віддані справі і розуміють відповідальність перед 5712 мешканцями громади, — каже її очільниця. — Разом з енергійними та ініціативними помічниками можна і гори звернути, а без них мої задуми не стали б реаліями.