Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури 39-ти об’єднаних територіальних громад становить 143,3 мільйона гривень. Вже профінансовано понад 111 мільйонів, натомість громади спромоглися освоїти менше 68 мільйонів гривень, що становить лише 61 відсоток від уже виділених коштів.

Як розповіла заступник начальника управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Світлана Пасічник на черговому розширеному засіданні колегії обласної адміністрації, кошти об’єднаними громадами розподілено на 179 проектів, на які облдержадміністрацією надано позитивні висновки. Найбільше їх спрямовано на проекти у сфері житлово-комунального господарства, закупівлю спеціалізованих транспортних засобів, проекти у сфері дорожньо-транспортної інфраструктури, проекти з реконструкції, капітального ремонту закладів освіти. За кошти субвенції також здійснюються капітальні ремонти та реконструкція адміністративних будівель, закладів культури, охорони здоров’я, виготовлення проектно-кошторисної документації.
Станом на 19 жовтня з 39 громад 30 освоїли понад 50 відсотків з профінансованих коштів. Найкраща ситуація в Красилівській, Олешинській, Крупецькій, Берездівській, Китайгородській, Гуменецькій громадах, де використано понад дев’яносто відсотків грошей.
Окремі громади, які запланували закупівлю спецтехніки на значні суми, після проведення процедур закупівель та укладання договорів очікують надходження коштів з державного бюджету в повному обсязі для проведення розрахунків з постачальниками (Волочиська, Городоцька, Сатанівська, Колибаївська, Смотрицька, Староушицька).
«Ще раз хочу звернути увагу голів громад, де впроваджуються проекти з реконструкції та ремонту водогонів, доріг та тротуарів, зовнішніх конструкцій бюджетних закладів, що виконання робіт в осінньо-зимовий період може призвести до неналежної їх якості, — наголосила Світлана Пасічник. — Тому в першу чергу за сприятливих погодних умов необхідно кошти спрямовувати саме на такі об’єкти: Летичівська, Меджибізька, Новоушицька, Дунаєвецька селищна, Судилківська ОТГ».