Що змінилось у селі після того, як воно увійшло до Городоцької об’єднаної територіальної громади — про це ми запитали виконуючу обов’язки старости  Пільного Олексинця Наталію Вовнянко.

 — Відколи ми в ОТГ (я це тепер кажу насамперед тим, хто досі не наважився об’єднуватися), нам значно легше стало в усіх відношеннях. Люди реально відчули переваги. Хоча спочатку дехто й вагався, чи потрібно нам, що воно дасть і чим потім відгукнеться. Адже це був дуже важливий і відповідальний крок для кожного жителя села. Ми радилися, дослухалися до фахівців, аналізували, думали… І врешті-решт переступили через усі сумніви й, не оглядаючись, пішли вперед за визначеним державою курсом. Як показав час, дуже правильно зробили.
Підтвердження цьому — ну, хоча б те, що найважливіша наша і давня проблема — будівництво водогону, по суті, вже розв’язується. Це був наш постійний головний біль. Ви ж розумієте: не так просто заново зробити свердловину, поставити водонапірну вежу і тоді вже прокладати труби… Потрібні були чималі кошти. Самі ми б цього  ніколи не подужали. Сьогодні можу з радістю повідомити, що вже маємо дев’ять кілометрів водогону. На наступний рік залишиться ще шість, оскільки загальна протяжність нашого села — 15 кілометрів. Тож незабаром жителі села будуть повністю забезпечені водою.
А ще: нам виділено до шести мільйонів гривень із державного бюджету на будівництво сільської амбулаторії. Кошти вже надійшли на рахунок ОТГ. І як тільки відбудуться тендерні процедури, одразу ж розпочнемо підготовчі роботи.
До речі, з центром у нас — повне взаєморозуміння. І голова  міської об’єднаної територіальної громади Василь Підлісний, і депутати міськради завжди у важливих питаннях йдуть назустріч старостатам.
Люди задоволені. Усім є де і до чого докласти руки — фермери розвивають рослинництво і тваринництво, сільчани тримають власні дворові господарства. Окрім того, в селян орендує землі дочірнє підприємство агрофірма «Луга-Нова», є хороша школа з достатньою кількістю учнів, дитячий садок, бібліотека,
фельдшерсько-акушерський пункт…  Усе, що зроблено, та перспектива, яка відкривається, на мою думку, і є перевагами об’єднання.
Словом, село Пільний Олексинець оновлюється та розвивається, і це не залишається непомітним, бо кожен житель відчуває позитивні зміни, які додають упевненості та віри, що спільними зусиллями все задумане вдасться втілити у життя.