Уряд прийняв зміни до перспективних планів формування територій громад Чернівецької, Вінницької, Житомирської, Донецької, Харківської, Тернопільської, Львівської, Хмельницької, Івано-Франківської та Запорізької областей. Завдяки внесеним змінам уточнюється склад громад та доповнюється перелік спроможних територіальних громад.

Окрім цього, перспективними планами передбачено і можливості приєднання до міст обласного значення. Так, прийнято рішення по містах обласного значення Славута, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, Хмельницький Хмельницької області; Чернівці Чернівецької області.
Завдяки прийнятому рішенню створені за перспективним планом громади зможуть перейти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, а бюджети міст обласного значення зможуть отримати міжбюджетні трансферти на приєднані сільські, селищні територіальні громади. Також зміни передбачають, що сільські, селищні територіальні громади матимуть можливість добровільно приєднуватися до вже утворених ОТГ та міст обласного значення.
Варто зазначити, що станом на сьогодні на Хмельниччині утворена одна ОТГ з центром у місті обласного значення — Славутська, у той час як по Україні уже 20 міст обласного значення приєднали до себе 45 сільських, селищних територіальних громад.