…там мир і тишина, блаженні там люди, блаженна сторона. Ці слова пісні Івана Котляревського не покидали мене під час недавнього відвідання сесії Городоцької об’єднаної територіальної громади.

Ще б пак, адже такої злагодженої роботи депутатського корпусу, як у Городку, такої приязної, злагодженої і доброзичливої атмосфери, яка панувала в залі, — не всюди зустрінеш. Відчувалося, усіх присутніх, починаючи з голови ОТГ і закінчуючи кожним із депутатів, об’єднує щире вболівання за розквіт і розвиток рідної громади.
Що кинулося у вічі (а на сесії цієї громади я буваю не вперше), окрім традиційного гімну, засідання розпочинається ще одним традиційним «ритуалом»: спікер звітує за кожну копійку, витрачену в міжсесійний період, чи то на ремонт водогону, підсипку доріг, чи зрізане дерево. Не стала винятком і чергова 12 сесія, перед початком якої Василь Васильович прозвітував за проведену в міжсесійний період роботу КП «Городоккомунсервіс» і яка обійшлася міській скарбниці 514 тисяч
103 гривні і 70 копійок.
— Невже до копійки рахуєте? — поцікавився пізніше в доповідача.
— Аякже! — відказує пан Підлісний і додає: — По-перше, це кошти платників податків, по-друге, копійка, як відомо — гривню береже!
Довідавшись, що на «кону» стоять 72 питання, я, маючи за плечима досвід роботи в обласній раді, подумки приготувався зустрічати вечірню зорю в сесійній залі. Та яким же було моє здивування, коли роботу депутати закінчили через три години. І це при тому, що до жодного з обговорюваних питань порядку денного ніхто не поставився формально. Тим більше, що в «меню» сесії значилися і зміни до бюджету, і таке болюче й пекуче сьогодні питання тарифів на газ. І коли перше питання — розподіл мільйона двісті тисяч гривень надлишків, які утворилися внаслідок перевиконання громадою бюджету на
3 відсотки, видавалися мені такими, що пройдуть без сучка без задирки, то на «газовій» темі, гадав, депутати спіткнуться. Та цього не сталося. Депутати всі питання, в тому числі й звернення до Президента з приводу рішення Кабміну — підвищити ціну на блакитне паливо, прийняли одноголосно.
— Я задоволений. Така оперативність депутатів свідчить про їхню злагоджену й ефективну роботу в комісіях, — не без задоволення прокоментував підсумки роботи сесії Василь Підлісний.
…Не пам’ятаю, здається, покійний Іван Плющ порівняв роль спікера з роботою диригента симфонічного оркестру. Думаю, є рація в його словах, адже майстерно виконана симфонія, це спільна праця оркестру і диригента. Як і плідна робота сесії. І хоч у політиці не прийнято овації, як у музиці, все ж мені хочеться сказати всім учасникам сесії Городоцької ОТГ: «Браво!».