Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 695

Поточний рік був позначений хорошими змінами для жителів селища Віньківці.

Як розповів Віньковецький селищний голова Василь Ананчук, через сильні зливи у червні стара гребля не витримала напору води і зруйнувалася. Усе літо місцевий ставок залишався без води, справляючи гнітюче враження. Щоб допомогти у цій ситуації, з обласного бюджету було виділено 600 тисяч гривень, за що висловлюємо подяку голові облдержадміністрації Вадиму Лозовому, депутатському корпусу облради, а з селищного — 300 тисяч на будівництво нової греблі. Підрядником стало науково-виробниче об’єднання «Континент плюс» із Хмельницького, яке й взялося за виконання робіт, що мають завершити у цьому році.
 Освоєно й мільйон гривень для проведення електролінії до резервного водоводу в селищі. Загальна вартість проекту складає три мільйони гривень. «Сподіваємося, що решту коштів державного бюджету, які отримали за сприяння народного депутата Віктора Бондаря, вдасться освоїти в наступному році», — каже селищний голова.
 Проблема, яку називають «з бородою», бо настільки вона стара, теж зрушилася з місця. Нарешті у Віньківцях, за допомогою співфінансування, на території комунального господарства, розпочато будівництво нових очисних споруд. У поточному році буде освоєно вісім мільйонів гривень.
Тривають ремонтні роботи в районному Будинку культури та на місцевому стадіоні.
— За кошти державного і районного бюджетів уже завершуємо заплановані роботи на районному стадіоні «Юність», — розповідає голова Віньковецької райради Анатолій Ходюк. — Загальна вартість проекту 8,5 мільйона гривень, і невдовзі зможемо звітувати про завершення усіх робіт. Крім того, наближається до завершення реалізація ще одного проекту — будівництво амбулаторії сімейної медицини в селі Петраші, на що спрямовано сім мільйонів гривень, — продовжує Анатолій Петрович. — Також завдяки співфінансуванню вдалося купити й новий шкільний автобус.
 Чимало позитивних зрушень відбулося за сприяння народного депутата Віктора Бондаря, за що висловлюємо вдячність парламентарію.
Зміни в райцентрі дають нам підстави для нових планів, які будемо втілювати в життя, — каже Анатолій Ходюк.