— головним лікарям центрів первинної медико-санітарної допомоги вчора вручили голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та Андрій Шинькович, народний депутат України.

На урочистостях, які проходили на майдані Незалежності, що в обласному центрі, зібралися представники з усіх районів – з ближніх і найбільш віддалених сіл – адже ця подія направду є знаковою для всієї області. Бо для якісного надання медичної допомоги вирішальну роль відіграє час. І, ясна річ, сучасні автомобілі з підвищеною прохідністю неабияк покращать роботу медика на селі.
 Наразі в області здійснюється аналіз наявного майна та кадрового складу первинної ланки медицини,  умов праці лікарів і фельдшерів, наявність ФАПів або амбулаторій у населених пунктах і їх стан.  На підставі чого розроблено й затверджено план формування спроможної мережі первинної  медичної допомоги. Звертаючись до присутніх, Вадим Лозовий зазначив: «Це справді безпрецедентна подія для нашої області. Сьогодні ми вручаємо автомобілі для сільської медицини, щоб наші громадяни, жителі області, отримували медичну допомогу максимально швидко та якісно».
Амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що будуються на Хмельниччині, матимуть тепер легкові автомобілі Renault DUSTER відповідно до програми Президента України «Доступна медицина». Транспортні засоби повністю відповідають критеріям Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.
Загалом на їх придбання за рахунок держбюджету витратили 13,5 мільйона гривень та 2,1 мільйона — з місцевих бюджетів.