але…зі штурмом і виламаними дверима приміщення міської ради

Уже не перші вибори виникають труднощі з призначенням керівників 193 виборчого округу. Скажімо, на місцевих виборах у 2012 році це вдалося зробити лише з п’ятого разу. Чимало проблем було і під час наступних виборів. Цьогоріч, на президентських, теж тричі мінявся його очільник.

Неординарна ситуація складалася і з членами дільничних виборчих комісій, яких штаби багатьох кандидатів на президентське крісло міняли наче рукавички, майже до завершення визначеного ЦВК терміну їх формування. Не скрізь ДВК були своєчасно забезпечені й відповідними матеріалами та технічними засобами, що мали б зробити органи місцевого самоврядування.
І все ж, незважаючи на ці та інші передвиборні негаразди та перипетії, велику кількість прізвищ у бюлетенях бажаючих посісти крісло глави держави, вибори на Кам’янеччині відбулися спокійно, а незначні порушення не мали масового характеру й не вплинули на їх результати.
«Неодноразово беру участь у виборах, але нинішні — не схожі на жодні в історії незалежної України, — розповідає голова ДВК № 680491 села Довжок Олександр Грушанський. — Відчувалася громадянська активність населення, бажання сільчан обрати гідного керманича країни, який би зробив її заможною і процвітаючою».
Слід відзначити, що належну організацію процесу волевиявлення на цій дільниці, як і на ряді інших 193 виборчого округу, високо оцінили спостерігачі Парламентської Асамблеї ОБСЄ.
Проте, як кажуть, не обійшлося й без ложки дьогтю. На дільниці № 681338, розташованої у Жовтневому мікрорайоні, під час голосування один із виборців порвав бюлетень, за що був доставлений у відділок поліції, але пояснити причини свого вчинку не побажав. Прикрий інцидент стався і під час здачі представниками ДВК протоколів і бюлетенів до окружної комісії, розташовану в приміщенні міської ради. Тільки після штурму з виламуванням дверей, у прямому смислі цього слова, вони зуміли дістатися до сесійної зали міськради, де приймалися виборчі документи…