“Проголосуєте іншим разом”, – таку відповідь почула Валентина Олександрівна Чернишева, жителька міста Хмельницького. Щоб з’ясувати, чому так сталося, Валентина Олександрівна звернулася до газети “Подільські вісті”. Ось про що вона розповіла у листі:

“25 березня мій чоловік, Г. Я. Чернишев, відніс на виборчу дільницю № 681490, що знаходиться на вулиці Кам’янецька, 3, мою заяву та довідку від сімейного лікаря. У заяві було вказано повністю мою адресу і номер квартири, а у довідці йшлося про те, що за станом здоров’я я не можу самостійно прйти на вибори та проголосувати. Всі документи на виборчій дільниці прийняли, нічого не уточнювали і сказали, що все гаразд.
І ось настав день виборів – 31 березня. Цілий день прочекала, що члени виборчої комісії приїдуть додому, і я проголосую. Адже мені 79 років, я хворію, тож дійти до виборчої дільниці самостійно не могла.
Десь о 17-ій годині вирішила зателефонувати на виборчу дільницю, бо так ніхто й не приїхав. Голова комісії Ольга Петрівна Іщенко відповіла, що мене немає в списках для голосування вдома, тому що я прописана за іншою адресою. Але запрошення на вибори я отримала саме за адресою, де проживаю і, до речі, прописана більше 20 років (вул. Староміська, 25, кв. 10).
А ще мені порадили передзвонити до окружної комісії, мовляв, це їхня помилка, що мене немає в списках виборців і у день виборів уже нічого змінити не можна. Ось так мене позбавили права проголосувати”.

Аби з’ясувати, чому так сталося, що Валентина Олександрівна не проголосувала, ми поцікавилися у голови виборчої дільниці № 681490 Ольги Іщенко. За її словами, Валентину Чернишеву не внесли до уточнених списків виборців, бо держреєстр 25 березня (понеділок) працював останній день, а у вівторок уже було пізно.
Проте начальник відділу державного реєстру виборців Олег Андрійович Торкало, запевнив, що за рішенням членів комісії виборчої дільниці № 681490 Валентину Чернишеву протягом кількох днів після 25 березня могли включити до витягу зі списку виборців за місцем проживання.
Тож виходить, що через недобросовісне ставлення до своїх обов’язків або некомпетентність голови та секретаря вищеназваної виборчої дільниці, пенсіонерку позбавили конституційного права – проголосувати.