Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 727

Про зміни, які чекають громади в результаті децентралізації, про перспективи їх розвитку, а також конкретні приклади успіху вже створених громад розповідали відвідувачам Ярмолинецької районної бібліотеки «живі книги»,

у  ролі яких побували: Ірина Драгомерецька, начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму Ярмолинецької райдержадміністрації, Людмила Дудняк, спеціаліст відділу освіти, культури та соціального захисту Солобковецької ОТГ, Анна Сіра, консультант з питань комунікації та інформаційної роботи Асоціації міст України. Гостями цього незвичайного заходу були й учасники аналогічного проекту з Молдови.
«В основі «живої бібліотеки» лежить ідея зустрічі тих людей, які в повсякденному житті не мають можливості для тісного спілкування. Сьогодні ця можливість реалізувалася завдяки проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що виконується Асоціацією міст України в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку», — наголосила Олена Слободян, директор Ярмолинецької централізованої бібліотечної системи.
Іванна Білик, керівник проекту, зауважила: «Реформа децентралізації зараз є дуже актуальною, але, на жаль, люди не зовсім розуміють її суть. І основне завдання нашої команди, а це — бібліотека та громадська організація «Ми діємо для розвитку громади», — якомога доступніше донести людям інформацію та знання про позитивні зміни, що зараз відбуваються в Україні».