Громадська організація «Ми діємо для розвитку громади» спільно з Ярмолинецькою центральною районною бібліотекою продовжує інформувати громади про реформу децентралізації.

Нещодавно молодь, активісти Солобковецької громади зустрілися з представниками місцевої влади: Людмилою Задворною, начальником відділу освіти, культури, медицини та соціальної політики Солобковецької ОТГ, Людмилою Дудняк, головним спеціалістом цього ж відділу, Олександром Волохом і Аллою Тиж – депутатами Солобковецької громади, аби переглянути відеоролики щодо участі жителів у важливих питаннях сьогодення. Потім учасники заходу висловили свої ідеї та бажання щодо покращення умов проживання, якісного дозвілля, а також розвитку громади. Зокрема, молодь висловила думку щодо облаштування басейну, штучного футбольного поля та залучення професійного тренера. Активісти села Солобківці запропонували створення сільськогосподарського кооперативу та сімейних ферм. Жителі села Проскурівка зауважили, що їм вкрай необхідна машина для чищення дерев на дорогах, а жителі села Глушківці висловили бажання облаштувати дитячий майданчик.
«Створення ОТГ має свої корисні результати для всіх населених пунктів, які об’єдналися. Звичайно, вже багато зроблено, але є й проблеми, які ще потрібно розв’язувати. Думаю, що насамперед нам потрібно покращити інфраструктуру сіл, відкрити підприємства, до прикладу, міні-завод із сортування сміття, створювати робочі місця, щоби молодь залишалася на селі», – поділилася своїми думками Світлана Дереш, жителька Солобковецької ОТГ.
На завершення заходу Людмила Задворна, начальник відділу освіти, культури, медицини та соціальної політики Солобковецької ОТГ, зауважила: «Ми побачили у відеороликах приклади громад, що утворилися раніше, вони більш досвідчені. У них є чому повчитися. Ми вже не чекаємо вказівки згори, а своїми коштами на власний розсуд можемо розпоряджатися. Все залежить від нас».
Захід відбувся у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).