Зустріч Хмельницького міського голови Олександра Симчишина і молодих людей — переможців конкурсу, який визначив кращих, котрі будуть проходити стажування у відділах та управліннях міської ради, — безпосередня ініціатива самого мера. Він вважає, що це допоможе юнакам та дівчатам більше пізнати своє рідне місто, за розвиток якого ми всі відповідальні.

  «Ви у нас дебютанти, — сказав пан Олександр, — бо ми вперше починаємо працювати у такому форматі. У нас є багато освітніх програм, залучаємо до участі у них дітей та молодь різного віку, але ось такий навчально-стажувальний проект — новинка. Мені приємно, що на першому етапі відгукнулася велика кількість охочих. Ми намагалися відібрати найбільш достойних і я вітаю вас, що потрапили у це число і маєте тим пишатися, бо першими будете стажуватися за такою програмою», — зауважив очільник Хмельницького під час спілкування з переможцями конкурсного відбору.
Метою програми є самореалізація молоді та залучення її до роботи в органах місцевого самоврядування, надання можливості громадянам України взяти безпосередню участь у цій роботі та створити умови для їхнього професійного зростання і успішної суспільно-політичної діяльності. Програма здійснюється за принципами прозорості, політичної незаангажованості та відповідальності.  
 За результатами конкурсу, а також співбесіди кандидати будуть проходити стажування в управлінні культури і туризму, в департаменті освіти та науки, управлінні праці та соціального захисту населення, а також в управлінні молоді і спорту. Протягом двох місяців вони матимуть можливість ознайомитися із роботою комунальних підприємств, установ, закладів та організацій, які підпорядковані структурним підрозділам Хмельницької міської ради.
 Міський голова розповів стажерам про нові та традиційні форми комунікації з містянами, про переваги та недоліки кожної з них. Молодь цікавили питання будівництва сміттєпереробного заводу, встановлення урн для сміття, а також досвід, отриманий очільником міста у Грузії, тощо.
 «Упевнений, що це чули не раз, але повторю: не варто сподіватися, що хтось змінить місто для вас, — повчав юнаків та дівчат Олександр Симчишин. — Потрібно самим починати зміни. І найперше — із себе. Тож треба йти стажуватися в органи влади, боротися за депутатські мандати. До слова, наймолодшому депутату нинішнього скликання — 21 рік, це дівчина-студентка. Сьогодні вона вже має чимало можливостей впливати на життя міста», — додав мер.
 Він побажав учасникам програми гарної плідної роботи, що увінчається певним досвідом. Адже юнаки та дівчата однозначно проведуть час із користю і є підстави вважати, що частина з них точно захоче працювати в органах місцевого самоврядування. За словами мера, це досить непросто і відповідально, але водночас дуже цікаво. Він закликав стажерів активно долучатися до його команди, аби разом зробити Хмельницький ще кращим і привабливішим.