Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 497

 Майстерний оратор, знавець іноземних мов, вмілий дипломат, неперевершений обіцяльник, себто пустомеля. Як ви думаєте: хто це? Точно, попередній президент України Петро Порошенко, який зараз дуже ображений на український народ, бо той не дав йому владну булаву на новий строк. А хіба міг дати за такого казнокрадства, зубожіння населення, тупцювання економіки на місці, за відсутності близької перспективи припинення війни на Донбасі? Ні, звісно.

Зараз у державі піднімається потужна хвиля реформаторства, яка повинна змести все прогниле, закостеніле, що гальмує розвиток, яка повинна зруйнувати злодійські оборудки й схеми, дати можливість вільно дихати підприємництву, бізнесу, а людям достойно заробляти вдома, не поневіряючись на чужині.
Чи станеться так, як планується? Чи це буде чергове пустомельство? Хочеться вірити в благотворні зміни, бо для них є всі підстави: новообраний Президент держави Володимир Зеленський одержав велику довіру у виборців, а його партія «Слуга народу» має в парламенті 253 депутати. Тепер вовтузня й «торги» у Верховній Раді мають припинитися, а рішення можуть прийматися швидко. А щоб депутати-новачки не були невігласами в законотворчості, в Трускавці зараз для них проводиться тренінг.
Команда Зеленського задекларувала багато змін, від озвучення яких у багатьох владців мороз пішов поза шкірою. У країні передбачається з 490 адміністративних районів зробити всього лиш 100, а державні адміністрації стануть префектурами, тобто не керуватимуть, а лише будуть стежити за законністю рішень місцевої влади. Скоротять і кількість міністерств у Кабміні, комітетів у Верховній Раді. Уявляєте, яку армію чиновників (так і хочеться сказати дармоїдів!) відлучать від державного корита, наскільки побільшає грошей у бюджеті!
  А ще ж Президент днями вніс до парламенту законопроект про відповідальність за незаконне збагачення. Незаконно набуті активи планується конфісковувати, а їх власників звільняти з посад. Це значно знизить рівень корупції, спонукатиме чиновників відмовитися від нечесних заробітків.
Передбачається негайно запустити механізм великої приватизації держпідприємств. Першими з молотка підуть найкрупніші державні банки, натомість цю нішу, як планується, займуть десять великих іноземних банків, тобто буде залучено колосальні інвестиції для економіки.
Як грім серед ясного неба, позавчора офіційно прозвучала новина, що до кінця цього року в Україні скасують діючий із 2002 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Зрозуміло, що прихильники мораторію під личиною захисту державних інтересів зчинять ґвалт, мовляв, у народу забирають найбільшу цінність. Давайте скажемо правду: вже давно під контролем іноземного капіталу в Україні перебуває 2,4 мільйона гектарів сільгоспугідь із наявних 42 мільйонів гектарів. Це другий показник у світі, більше лише в Індонезії — 3 мільйони гектарів. Чому зчинять ґвалт багато політиків із старої гвардії й вітчизняні латифундисти? У них самих поки немає таких грошей, щоб скупити земельку, от чому вони за мораторій. Щодо створення ринку землі в державі, то прогнозують, що він може дати додаткове щорічне зростання вітчизняної економіки до трьох відсотків.
Злиденні українці з нетерпінням чекають зрушень, бо так жити далі не можна!