Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 504

Більшість проектів, ініційованих Сатанівською об’єднаною територіальною громадою, успішно реалізовуються. І це дає поштовх до роботи над наступними, які допоможуть вирішити найбільш важливі питання життєдіяльності ОТГ.
Про те, що вдалося реалізувати за останній час, і про подальші кроки Сатанівської громади розповідає її керівник Альберт СОБКОВ.

– Значну увагу змогли приділити освітнім закладам. Наш Сатанівський дитсадок «Веселка» тепер утеплений, тут замінені вікна, двері. Протяги і холод вже не страшні його вихованцям. Кошти спрямували з місцевого бюджету, і тепер пишаємося результатами цієї роботи, — каже Альберт Іванович. — Триває реконструкція Сатанівської школи I-III ступенів. Нарешті з’явиться в закладі нова їдальня на 280 місць, 10 нових класів, роздягальня, санвузли, що відповідатимуть сучасним вимогам. Суттєва реконструкція стала можливою завдяки співфінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку, обласного та місцевого бюджетів. Варто згадати, що у Сатанівській, Клинівській загальноосвітніх школах встановили твердопаливні котли. Найближчим часом візьмемося за перекриття Іванковецької та Кам’янської шкіл.
Спілкуючись із жителями сіл нашої об’єднаної громади, вивчаємо потреби, побажання людей. Однією з найбільших проблем сільських територій стало водопостачання. Тому й були розпочаті роботи з прокладання водогонів у Сатанові, Іванківцях. У селі Зверхівці ведемо вже другу чергу водогону, зараз там монтують безбаштову систему води, що допоможе забезпечити її рівномірну подачу по всьому населеному пункту і сприятиме економній витраті електроенергії. Юринці, Покрівка, Олександрівка — теж з водогонами. Загалом впродовж чотирьох років вдалося прокласти майже 70 кілометрів водогонів, пробурити чотири свердловини, встановити три водонапірні башти. Люди висловлюють подяку за те, що їх прохання виконують.
– Довелося чути позитивні відгуки і щодо освітлення сільських вулиць.
– Це — один з проектів, який також створений на побажання жителів. Вуличне освітлення, на яке витрачено майже 600 тисяч гривень, з’явилося в Іванківцях, а в селі Клинове такі роботи обійшлися майже 300 тисяч гривень. Освітлюються вулиці вже й у Зверхівцях, але у цьому напрямку попереду ще багато роботи.
У селі Клинове, про яке згадував, завершується й ремонт фасаду Будинку культури. Крім того, за кошти державного бюджету тут проклали кілометр асфальтованої дороги. За короткий проміжок часу невеличке село побачило конкретні зміни на краще.
Маю згадати, що на тендерній основі закуплено 3700 тонн щебеню, який розвеземо по різних населених пунктах для ямкового ремонту доріг.
– Виконуючи поточні завдання, мабуть, плануєте наступні, не менш важливі?
– Правду кажуть, для того, хто працює, роботи з’являється ще більше. Вже готовий до відкриття ЦНАП, завдяки якому спроститься оформлення документів, будуть швидше розв’язуватися проблемні питання громадян, а також Центру соціальних послуг, де проходитимуть реабілітацію, оздоровлюватимуться як діти, так і люди старшого віку. А зараз ведемо підготовку до того, щоб згодом збудувати спортивний майданчик із футбольним, волейбольним полями, біговими доріжками, тренажерами. Вартість цього проекту майже 5 мільйонів гривень. Такий об’єкт для нашого селища необхідний, адже стане центром для розвитку спорту, фізкультури, популяризації здорового способу життя серед молоді.
 Усією командою ОТГ працюємо над розробкою плану соціально-економічного розвитку Сатанівської громади, який прийматимемо в наступному році. Повинні бути враховані найважливіші потреби населених пунктів. Тому до роботи залучаємо жителів, мотивуючи бути безпосередніми учасниками змін і запровадження новацій.
Нести відповідальність за прийняті рішення маємо спільно. Децентралізація розкрила широкі можливості для розвитку громад, тому намагатимемося використати їх сповна, наголошу, — спільними зусиллями.