Те, що великі міста, обласні центри більш щедрі на пропозиції робочих місць, не заперечити. Та чи можливо, до прикладу, знайти роботу в невеличкому райцентрі, селищі, реалії яких далеко не ті. Прес-тур для журналістів, який проліг на Ізяславщину, організований Хмельницьким обласним центром зайнятості, якраз і допоміг знайти відповідь на це запитання.   

За словами директорки Ізяславської районної філії Хмельницького ОЦЗ Марії Літвінчук, спрогнозувати ситуацію на ринку праці, повернути до продуктивної зайнятості населення допомагає співпраця з місцевими органами влади, соціальними партнерами та роботодавцями. Окрім того, служба зайнятості з початку року запровадила новий порядок обслуговування клієнтів. «Коли звернулася до центру зайнятості, мене направили до кар’єрного радника, який розробив індивідуальний план мого працевлаштування з переліком заходів та послуг. При цьому фахівець врахувала мої інтереси і уподобання, нахили та професійні здібності, — розповідає безробітна Наталія Шторгин. — Мене зацікавила пропозиція започаткування підприємницької діяльності, і за допомогою центру зайнятості я зможу зайнятися улюбленою справою...»
Голова Новосільської сільської ради Олександр Шрейдер наголосив, кожного року у весняний період за участю безробітних громадян, які проживають на території громади, тут організовують громадські роботи з благоустрою території населених пунктів сільської ради. Залучають їх також до  ремонту об’єктів соціальної сфери.
А директор ТОВ «Компанії «Укрелітагро», Володимир Корнійчук провів для журналістів екскурсію підприємством із переробки гарбузового насіння. Побачили також елеваторний комплекс, поля, де вирощують олійні культури. «Неодноразово до виконання тимчасових сільськогосподарських робіт, збирання врожаю залучаються особи з числа безробітних громадян Ізяславської районної філії. Організовуємо для них індивідуальне навчання та стажування безпосередньо на виробництві. І як результат такої співпраці — за сприяння районної філії майже 70 відсотків вакансій, які подало підприємство, укомплектовано», — зауважив Володимир Корнійчук.
Власниця стоматологічного кабінету Юлія Маліновська — колишня безробітна. В березні цього року вона отримала одноразову виплату допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності, і тепер успішно веде свій бізнес. Лікар дала можливість працевлаштуватися ще двом безробітним, незабаром отримає відшкодування єдиного соціального внеску на новостворені робочі місця. Тож вислів: «Хто шукає роботу, той її знаходить», має підтвердження.