Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 610

Чи то роблять, а вже потім думають, чи, може, як в отій пісні, – «дуже голову надуло», але вервечка скандалів, пов’язаних з нашими «слугами», стає все переконливішим доказом: щось з ними не те.

Ось керівника комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка зловили на інтимному листуванні зі «жрицею кохання». Нардеп обговорював умови надання йому інтимних послуг та їх вартість. І все це відбувалося під час роботи парламенту в сесійній залі. З’явилася шокуюча інформація про судимість Романа Іванюти за групове зґвалтування. Окрім цих сексуальних скандалів, спалахнули й корупційні. Одразу 11 депутатів фракції запідозрили в отриманні хабарів. Щоб відбілити свою репутацію, нардепи демонстративно рушили на поліграф, але про реальне розслідування досі нічого не чути.
А недавно президентська фракція виключила двох її членів – мажоритарників Анну Скорохід і Антона Полякова, начебто за порушення партійної дисципліни. Тож тепер вони розповідають дуже цікаві факти з життя «слуг народу». Поляков на своєму каналі опублікував запис розмови, під час якої колишній кварталовець Юрій Корявченков (Юзік) разом із іншими партійцями розповідають керівнику поліції Кривого Рогу як працювати. Але криміналу в таких методах роботи керівництво фракції не бачить. Мажоритарниця Скорохід заявила, що деяким «слугам» регулярно доплачують від 5 до 15 тисяч доларів у конвертах.
А як вам звісточка, що матінка одного з нардепів так полюбляє швидку їзду, що має з десяток автівок у гаражі? Або – про винаймання житла у власної тещі, за яке держава сплачує 20 тисяч гривень?
І ще не все: з аудіозаписів, які, ймовірно, зробили у кабінеті керівника ДБР Романа Труби, відомо, як вирішують питання про закриття неякісних спальників у ЗСУ, відсторонення слідчих, які залізли в сферу інтересів Коломойського, та інше.
Схоже, не про народ піклуються слуги, бо, що б не казали, а своя сорочка ближча до тіла.
А ось за «чужих» таки беруться. Після того, як президент Зеленський побував на позиції українських добровольців біля Золотого і відверто нагрубіянив одному з них, нардеп і волонтер Софія Федина висловилася, що там війна, стріляють, мовляв, їдьте, дивіться. У відповідь на це до Генеральної прокуратури полетіло повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента. Хто не з нами – той проти нас?
І загалом, чи не з’явилося у вас враження, що перед нами постають старі загрози – втрати державності, української ідентичності, повернення в болото «руського міра»? Бо хіба управляючий справами в країні Богдан, котрий їздив із Азаровим в Росію відмовлятися від асоціації з ЄС і навіть під час Майдану отримав від нього почесну грамоту, не є представником Антимайдану? Сумнівно, що ідеї Майдану будуть близькі й чинному президенту, який глузував із майданівців у своїх шоу. У чергову річницю Революції гідності, коли знову оплакували полеглих, чомусь думалося і про це. І те, що нас знову хочуть підсадити на московську газову “голку”, задовольняючи інтереси Коломойського, все очевидніше. Нещодавно в Україні перебувала делегація МВФ. І поїхала ні з чим, адже в неї склалося враження, що нова українська влада працює не в інтересах країни, а колишнього акціонера ПриватБанку олігарха Коломойського, який прагне або повернути банк, або отримати від держави компенсацію за націоналізацію.
Та й ми усі бачимо, як, використовуючи інструмент влади, одні зводять рахунки з конкурентами, інші вирішують особисті або корпоративні питання, хтось робить кар’єру, а хтось заробляє гроші. Ох і важка ж вона, служба народові.