Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 466

У сесійній залі Будинку рад напередодні свята — Дня місцевого самоврядування відбулися урочистості, де зібралися представники органів місцевого самоврядування усіх рівнів, хто представляє інтереси жителів усієї області у вирішенні найскладніших життєвих питань, забезпечує позитивні зміни в суспільстві, гарантує стабільний розвиток нашої області.

 Голова обласної ради Михайло Загородний та перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко щиро привітали учасників зібрання, усіх представників місцевого самоврядування Хмельниччини та подякували за повсякденну працю у справі реформування та розвитку рідного краю.
 Сьогодні структура місцевого самоврядування Хмельниччини зазнала суттєвого переформатування. Вже створено та успішно діє 47 об’єднаних територіальних громад, ще у чотирьох ОТГ вибори відбудуться наприкінці цього року.
 «Хмельниччина є одним із лідерів децентралізаційних процесів в Україні. Об’єднані територіальні громади отримали нові можливості для забезпечення добробуту жителів і благоустрою територій, а також величезну відповідальність за розвиток громад та їх нову якість життя. Проте попереду ще чимало важливих завдань наступного етапу децентралізації, і майбутнє місцевого самоврядування залежить від нашої постійної комунікації та прагнення об’єднати зусилля заради єдиної мети», — зазначив Михайло Загородний та наголосив, що за останні роки місцеве самоврядування краю поповнилося кваліфікованими управлінцями, які поставили за мету — удосконалити та зміцнити свої громади на перспективу.
 Відзнаки Української асоціації районних та обласних рад, грамоти обласної ради та облдержадміністрації було вручено депутатам   місцевих рад та працівникам органів місцевого самоврядування.
Завершилися урочистості виступами солістів обласної філармонії.