Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 565

Майже тридцять років спостерігаю за те, як живуть українці у вільній і незалежній країні. За ці роки я наслухався безліч обіцянок про краще життя та брехні від усіх керівників держави, які довели народ до справжнього зубожіння, бо на такі пенсії та зарплати вижити нереально.

Все знищено: немає ні заводів, ні фабрик, закриваються школи, по селах немає кому надати допомогу хворому. Та й людей з кожним роком все менше – молодші їдуть на заробітки, старики відходять у засвіти. Хто ще може, то доглядає онуків, поки діти важко працюють на чужині, щоб хоч якось звести кінці з кінцями. Щогодини автобуси курсують із нашими заробітчанами, бо вибору, у них, на жаль, немає. З кожним роком все важче живеться: безробіття захлинає народ, безперспективність й безвихідь доводить до чарки. Сім’ї розпадаються, словом, тенденції досить сумні…
Як же так вийшло, що владці роками влазили в борги перед світовою спільнотою, навіть ні на мить не задумуючись, що їх треба ж якимось чином віддавати. Та ні, вони ж знали, що треба просто щоразу тугіше паски затягувати народу. Йому ж врешті не звикати до цього, нічого, витримає.
Ми, звичайні українці, бачимо, скільки в нашій державі «бідних» мільйонерів, які рвуться до влади, щоб ще більше примножувати свої статки, бо ж для них закони не писані. Вже втомили вони своїми обіцянками, які активно викрикують щоразу перед виборами. Їм хочеться екзотики, дорогезних курортів, престижних автомобілів, а простій людині не вистачає на ліки та харчі.
Я мрію, що все-таки настане час, коли новообраний президент покладе руку на Біблію і складе клятву перед народом, в разі обману понесе за це відповідальність. І за кожну вкрадену копійку буде законно покараний. От тоді б ми побачили, чи були б такими довжелезними передвиборчі списки кандидатів на посаду глави держави. Ті, хто йшов би зі щирими намірами, не мали б причин для хвилювання, а решта «борців» за чесність і справедливість, можливо б, серйозно задумалася, чи варто ризикувати. Якби такі закони працювали у нас і якби не крали вгорі, то внизу було б і зась. Згодні?