Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 657

Жити стало направду веселіше. Щоднини представники нової влади, не приховуючи зверхнього зневажливого ставлення до тих, кого людьми не вважають, кидають, як каже молодь, якісь приколи. З тих недолугих їхніх приколів, може, і було б смішно, якби не хотілося плакати.

Ледь встигли оговтатися від «синівської» поради, очевидно, родича Матроскіна із Простоквашиного, він же перший запропонував Шарика продати. До слова, собаку, якого Брагар пропонував продати пенсіонерці, відповідаючи на її запитання, чим платити за комуналку, вищу за її пенсію, теж звати Шарик. Та ще принизливішим було так зване вибачення чиновника. Ймовірно, покивали йому пальчиком згори, мовляв, негоже себе так вести. То він і видав: «Я – нове обличчя в політиці, ще не навчився відповідати на чутливі питання. Всі ми маємо бабусь, дідусів, батьків, які отримують досить низькі пенсії. Я не мав на меті когось образити, лише хотів звернути увагу на випадки несправедливості, коли люди, які не потребують допомоги, користуються субсидіями, приховуючи маєтки і свій розкішний спосіб життя…». Він закликав «всіх вчиняти порядно, розуміючи, що допомога має надаватися лише тим, хто її реально потребує». Ото ті кляті пересічні пенсіонери, понаприховують статків, маєтків і ремствують, що на дві тисячі гривень пенсії, з якої дві з половиною тисячі (складна арифметика!) лише за комуналку треба якось віддати, не мають за що їсти, зодягнутися, лікуватися, обстежуватися! А може, вони ще й читати хочуть чи до санаторію забагнуть?
Ті можновладці за жируванням своїм уже й не відають, що творять, бо такого глузування з простого люду, здається, ще не знали. Чи відає заступник міністра охорони здоров’я Михайло Мальцев, як харчують нині у простих (не Феофанії) лікарнях, чи знає він реальне їхнє забезпечення, чи відома йому зарплатня медперсоналу? І як охарактеризувати його слова: «Я вважаю, що персонал, який працює в нічні зміни, просто просиджує години і отримує зарплатню ні за що. Ночами ніхто в лікарні нікого не лікує. Що стосується пенсіонерів, яким нібито життєво необхідний цілодобовий стаціонар, то можу з упевненістю заявити, що більшість з них не мають таких серйозних захворювань. Якщо хочете, 90% лягають в лікарню, щоб відпочити від домашніх справ і безкоштовно поїсти, заощадивши на продуктах. Це ще називається дармоїдством. І заради цього ми повинні витрачати мільйони бюджетних коштів?». Що скажеш після цього? Мабуть, одне: з такими «умами» нашим пенсіонерам, та не лише їм, доведеться якнайшвидше турбуватися за місце на цвинтарі. Там ні за газ, ні за електроенергію не треба платити, і докоряти тим, що дармоїд, “мудрі голови” не стануть.