Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 505

Він у стильному костюмі ніс її, напівоголену, на руках. А коли звивистим тілом танцівниця зробила мало не шпагат перед перламутровою ванною в потаємній кімнаті, скрапав їй на груди гарячий віск із запаленої свічки.

Читачу, це не епізод із еротичного роману, а брутальна, гидка реальність. Так днями відпочивав у шикарному столичному клубі на порно-шоу голова Державної митної служби Максим Нефьодов. Не холостяк, вчинок котрого можна було б якось зрозуміти, а сімейна людина, високопосадовець молодої владної обойми. Йому б сидіти тихіше води, нижче трави, а не пхатися на сумнівні вечірки. Справа в тому, що в 2016 році спецслужби висунули нашому герою та його компаньйону обгрунтовану підозру в завданні збитків державі на 10,4 мільйона гривень. Максим Нефьодов, тодішній перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, разом із підлеглим незаконним способом списали 81 спеціальну санкцію шістдесятьом компаніям, які займаються зовнішньо-економічною діяльністю.
Подейкують, що його покриває прокуратура, аби не кинути тінь на владу «слуг народу». Але представники тієї влади самі підкладають їй свиню, викомарюють таке, що не лізе ні в тин ні у ворота: то пропонують людям домашніх псів продавати для погашення газових боргів, то звинувачують пенсіонерів у тому, що ті лягають у лікарню, щоб задарма поїсти.
Коли вже мова зайшла про урядовців та депутатів, справедливо буде сказати, що їхні дії скоріше нагадують шарахання зі сторони в сторону, ніж системну, чітко спрямовану роботу. Так, нещодавно бездумно укрупнені міністерства різних профілів знову беруться роз’єднувати. Пропонуються різні новації, що не на часі.
Минулого тижня парламент держави став ареною непримиренної боротьби між монобільшістю й опозиційними фракціями. Вона викликана ринком землі, який влада хоче запровадити якнайскоріше. Супротив – цілком логічний і справедливий, багато пересторог – правильні. Якщо вже продавати землю, то треба так виписати законодавство, щоб там не було жодної шпарини для злодійських схем. Народні депутати подали до законопроекту понад чотири тисячі поправок. Процедура їх розгляду може розтягтися до середини квітня, бо регламент Верховної Ради не передбачає розгляд інших питань без прийняття рішення з попереднього. Отож парламент не прийматиме нові, потрібні Україні закони до середини весни. Ну що тут скажеш!
Та не усе так погано в нашому домі. З 1 березня стартує амбітна програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». На єдину інфраструктурну карту України нанесено 111 тисяч соціально важливих об’єктів. Передусім йдеться про масштабне будівництво та реконструкцію доріг, капітальний ремонт шкіл, дитсадків, прийомних відділень лікарень. У поточному році лише на програму будівництва та ремонту доріг виділяється 66 мільярдів гривень.
Будуть докладені великі зусилля для припинення війни на Донбасі, що може стати основою для об’єднання держави. Про це днями заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» Володимир Зеленський. До речі, цій архіважливій справі може посприяти позавчорашнє призначення керівником Офісу президента Андрія Єрмака, який у стосунках з Росією зарекомендував себе непоганим переговірником.
Дав би Бог, щоб мир нарешті настав на нашій багатостраждальній землі!