Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 421

У Хмельницькому завершили реконструкцію другої черги соціального готелю, що по вулиці Житецького, 22, який має 11 кімнат на 32 ліжкомісця. Сім’ї, які опинилися у кризовій ситуації, матимуть дах над головою.

«Створили соціальний готель ще у 2017 році. Тоді ж здійснили реконструкцію правого крила – 5 кімнат, кухні, санвузлів. Друге крило будівлі – 6 кімнат, також кухня і санвузли, завершили ремонтувати днями. Придбали всі необхідні меблі та техніку, – зазначив міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбуці. – Готель для сімей, які опинилися в кризових ситуаціях, наприклад, постраждали від пожежі, домашнього насилля, конфліктів у родині і т. д., проживають тут і переселенці тощо. Тобто, для тих, кому вже і зараз потрібно вирішити питання з житлом».
Жити у соціальному готелі сім’я зможе до шести місяців. Мешканці сплачують лише за комунальні послуги – близько 350 грн. на місяць влітку і близько 550 грн. взимку.
Рішення про дозвіл поселення приймає управління праці та соціального захисту населення.
Праве крило готелю заселене вже понад два роки. У кожного мешканця тут своя історія.
Крім того, здійснили капремонт адмінбудівлі центру соціальної підтримки і адаптації. Загалом у міському центрі соціальної адаптації перебуває понад 230 осіб.