Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 417

Звіт про період перебування на посаді голови облдержадміністрації Дмитро Габінет вирішив провести у залі Хмельницького обласного художнього музею, який входить до десяти найкращих в Україні.
На запитання, чому прес-конференція призначена саме в цьому приміщенні, відповів, що є прихильником неформального спілкування та нестандартних підходів, хоча надає перевагу змісту над формою. Зрештою йому, як фахівцю в галузі теорії управління, видніше.

Оригінальні підходи
Роль декорацій до виступу Дмитра Анатолійовича виконували яскраві слайди на другому плані. Вони ілюстрували його тези цифрами і добре запам’ятовувалися.
Дмитро Габінет попередив присутніх: «Ми вирішили поспілкуватися у такому форматі, щоб розповісти, що саме встигли за цей період. Хочу сказати, що зроблено чимало, але не все можна показати, бо це поточна робота. Сьогоднішня презентація — результат роботи моєї команди».
Він щиро поділився своїм баченням проблем і напрямів діяльності.
Аби склалося уявлення про його зайнятість, повідомив, що за три з половиною місяці мав лише три вихідних. Працює по 12 і більше годин щодня.
Почав із кадрових питань та формування команди. Ударними темпами Дмитру Анатолійовичу вдалося виконати левову частку цієї роботи. Призначені три заступники з чотирьох і 19 із 20 голів райдержадміністрацій. Їхньому підбору передувало понад 200 співбесід із кандидатами і ретельне вивчення біографій. Головними критеріями були професіоналізм та порядність.
Проведено чотири відкритих конкурси на керівні посади.
Дмитро Анатолійович особисто стежив, щоб усі процедури відбувалися прозоро і відкрито.
За його словами, структура облдержадміністрації та її підрозділів перебуває в стадії оптимізації.

За його словами, структура облдержадміністрації та її підрозділів перебуває в стадії оптимізації.
До новацій, яку можна вітати, належить проведення колегій ОДА у режимі відеоконференції. Це призвело до значної економії коштів та часу, а ще дало можливість долучитися до обговорення більшій кількості керівників і фахівців.
Суспільний діалог та інструменти влади
Дмитро Габінет є прихильником суспільного діалогу, що теж можна віднести до беззаперечних плюсів.
Так з’явилися колегія при департаменті молоді та спорту, рада розвитку громад і територій, госпітальна рада, незабаром буде створена рада ветеранів.
Як додатковий інструмент для розв’язання нагальних проблем Дмитро Анатолійович ініціює робочі групи, до яких разом із представниками влади входять зацікавлені громадяни. Такі мобільні структури непогано зарекомендували себе під час рейдів по боротьбі з незаконним обігом алкоголю, підпільними салонами ігрових автоматів, тіньовим продажем пального.
Інший інструмент – тематичні зустрічі, наприклад, з підприємцями і перевізниками.
Дмитро Габінет з радістю повідомив, що в області вдалося зменшити заборгованість із заробітної плати. Тепер Хмельниччина за якісними показниками перебуває на почесному четвертому місці в Україні.
Що ще вдалося зробити за короткий період? Налагодити електронний облік деревини в державних і комунальних лісгоспах, створити заповідник у Городоцькому районі.
Попереду Хмельниччину чекає велике будівництво. Буде відремонтовано 262,5 кілометра доріг. На це держава виділила безпрецедентну суму – 3 мільярди 959 мільйонів гривень. Буде споруджено 15 шкіл, 2 заклади охорони здоров’я й 2 Будинки культури та ряд інших об’єктів.
Як наголосив Дмитро Анатолійович: «Є реальні показники, за які з мене спитають. І вони перебувають у галузі економіки, а не політики».
Ще одним пріоритетним напрямом своєї діяльності очільник області вважає побудову нової і ефективної системи управління.
У прес-конференції взяли участь заступники голови облдержадміністрації, громадські активісти та журналісти.
Після розлогої розповіді Дмитро Габінет люб’язно відповів на запитання.