Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 423

Тридцята сесія Хмельницької обласної ради під головуванням Михайла Загородного та за участі голови облдержадміністрації Дмитра Габінета була позачерговою і скликана на прохання групи депутатів. На її пленарне засідання вони винесли два звернення, адресовані Президенту України, Голові Верховної Ради і Кабінету Міністрів.

У першому йшлося про запровадження обігу сільськогосподарських земель в Україні та необхідність проведення з цього приводу Всеукраїнського референдуму.
Текст затвердили на погоджувальній раді, а потім після того, як його озвучив голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Федорчук, обговорили в сесійній залі. З цього приводу виступили депутати Сергій Іващук, Артур Фрідман, Василь Процюк, Борис Яцков та Наталія Вишневська. Документ ухвалили більшістю голосів.
У ньому, зокрема, сказано: «Ми переконані, що для уникнення гострого соціально-політичного конфлікту, а головне — створення умов розвитку агросфери, збереження фермерства, — державі передусім потрібна єдина національна програма реформування земельних відносин, яка врахує інтереси громадян країни».
Депутати Хмельницької обласної ради просять: «Зупинити у Верховній Раді України розгляд законопроекту № 2178-10 від  10.10.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». А у разі прийняття вказаного законопроекту вимагають від Президента України накласти на нього вето.
Друге звернення запропонували депутати від фракції ВО «Свобода». Воно стосувалося неприпустимості нівелювання здобутків Революції гідності. Його зачитав депутат Віктор Бурлик.
У документі міститься вимога «провадити проукраїнську політику, за яку стояв Майдан, за яку полягла Небесна Сотня під час Революції гідності, за яку гинуть Герої російсько-української війни».
Обидва документи ухвалили абсолютною більшістю голосів.