Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 414

Минулої п'ятниці депутати Кам’янець-Подільської міської ради на позачерговій сесії виділили додатково ще 700 тисяч гривень для проведення протиепідемічних заходів щодо недопущення поширення інфекції коронавірусу в місті. А у неділю зранку міський голова Михайло Сімашкевич на своїй сторінці у Фейсбуці прозвітував про витрачені кошти на ці цілі, які були виділені на початку березня.

За словами Михайла Євстафійовича, на них, зокрема, закуплено: хлоровмісні таблетки “Люмакс-хлор лайт”, респіратори, медичні маски, захисні костюми, термометри, пульсометри; 130 тестів на коронавірус; є 19 апаратів штучної вентиляції легень, ще два планується придбати найближчими днями; є 3 кисневі концентратори і ще 5 замовлено тощо.
Крім того, розгорнуто 20 ліжкомісць у колишньому дерматологічному відділенні міста, враховуючи скарги кам'янчан на недостатню дезінфекцію в маршрутках, для перевізників закуплено 20 тонн дезрозчину.
У комунальних автобусах пароконвектором обробляються сидіння, а хлорним розчином – підлога та інші поверхні.
На засідання оперативного штабу за участю епідеміологів, надзвичайників, медиків, сімейних лікарів було прийнято рішення рекомендувати закрити, незалежно від форм власності і підпорядкування: культурні і розважальні заклади, дитячі і спортивні майданчики, фітнес-клуби, стадіони, заклади громадського харчування, ресторани, всі магазини, крім продуктових, аптек, АЗС.
Кам’янецький мер пообіцяв містянам інформувати їх щоденно про ситуацію в місті щодо недопущення поширення COVID-19.
І, як не прикро, незважаючи на неодноразові звернення Президента України, Прем’єр-міністра, зокрема мера Кам’янця, до власників аптек не заробляти на здоров’ї людей, у місті над Смотричем у понеділок в аптечних закладах мережі D. S. прості одноразові медичні маски продавали по 17 гривень, які ще донедавна вартували півтори гривні. На запитання, чому така висока ціна, фармацевт розвела руками й відповіла, що не володіє інформацією. Звертайтеся, мовляв, до нашого керівництва. А воно ж то, виявляється, від Кам’янця за кількасот кілометрів…
Звичайно, місцева влада не може впливати на ціни в аптеках, а їхні власники тим часом продовжують діяти за принципом: «Кому війна, а кому мати рідна». Сумно і непри- ємно.