Зустріч із жителями громади в селі Стріхівці Солобковецької ОТГ представники органів місцевого самоврядування провели у форматі «живої бібліотеки». Він передбачає роботу груп, на питання яких відповідають «живі книги» — експерти з тематики децентралізації.

«Книгами» працювали Сергій Когут, голова Солобковецької ОТГ, Ірина Солонинка, начальник відділу фінансів, бюджету і планування, Людмила Задворна, начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики, а також директор Стріховецького освітнього закладу Микола Гаврилюк.
Захід проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який втілює Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.
А в Солобковецькій сільській центральній бібліотеці відбувся інший — «Реалізуємо проекти — гуртуємо громаду». Його ідея полягала в тому, щоб роз’яснити, які можливості відкриває проектна діяльність для громад, надати учасникам інформацію щодо джерел фінансування, програм, які діють у Солобковецькій ОТГ. У підсумку — визначили учасників, які братимуть участь у програмах «Юніор Старт» та «Громадський бюджет», що невдовзі стартуватимуть у громаді.
Обидва проекти реалізовуються Солобковецькою сільською центральною бібліотекою в партнерстві з Громадською організацією «Ми діємо для розвитку громади».