Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 614

Період карантину – час, коли ми показуємо, чого ми варті, яка ми нація, як дбаємо одне про одного, чи готові підставити плече допомоги, чи, думаючи про власні потреби, нехтуємо здоров’ям інших.

Ізоляція – єдиний дієвий спосіб втримати лавинноподібне поширення коронавірусу. Це, безсумнівно, зменшить навантаження на медзаклади і допоможе врятувати не одне життя. Втім жити в умовах карантину доволі важко, особливо одиноким літнім людям, які доживають віку на самоті.
У Дунаєвецькій міській ОТГ таких людей понад 500. Ними опікуються 42 працівники КУ міської ради “Територіальний центр соціального обслуговування”. Підопічним розвозять продукти та медикаменти. Вони з особливим трепетом дякують за підтримку і турботу.
Окрім того, у зв’язку з тимчасовим припиненням роботи насіннєвих магазинів, соціальні працівники приймають замовлення на насіння, засоби захисту рослин, добрива, корм для домашніх тварин та організовують адресну доставку товарів.
А ще фельдшери громади, в яких нелегка праця в умовах карантину, також отримали набір з рукавичок та масок.
Не обійшли увагою і поштарів міської громади. “І пенсії, і газети, і продукти доставляємо в домівки, а предметів особистого захисту від вірусу не маємо”, – розповідали працівники пошти. Тож у кожне відділення завітали представники приймальні народного депутата Олександра Гереги і вручили пакуночки з індивідуальними засобами захисту та смаколиками.
Те, як ми реагуємо у важких ситуаціях, демонструє, наскільки ми сильне суспільство і відбулися як країна.