Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 557

29 квітня Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Луганської, Херсонської та Хмельницької областей.

Проекти розпоряджень Уряду розроблено відповідними обласними державними адміністраціями та Міністерством розвитку громад та територій України відповідно до частини третьої статті 11 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та у відповідності до критеріїв Методики формування спроможних територіальних громад.
Згідно з розпорядженнями, в Луганській області передбачено 37 спроможних (об’єднаних) територіальних громад, у Херсонській – 49, у Хмельницькій – 60. Плани охоплюють 100% територій областей.
«Завдяки прийнятим планам покращиться інвестиційне середовище для фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, що здійснюють підприємницьку діяльність. Ці територіальні громади будуть здатні надавати населенню якісні послуги, що створить більш комфортні умови проживання жителів, збільшаться  надходження до місцевих бюджетів, що сприятиме підсиленню спроможності громад, відновленню інфраструктури, створить сприятливі умови для подальшого залучення інвестицій та розвитку регіонів», – прокоментував проекти розпоряджень Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.