Конкретні напрацювання щодо покращення життя людей, забезпечення їхнього соціального захисту відчутно помітні у Красилівській міській об’єднаній територіальній громаді, яку очолює Ніла Островська.

 Зокрема, нещодавно на сесії депутати міської ради прийняли програму «Поліцейський офіцер громади», метою якої є запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів, забезпечення захисту життя і здоров’я громадян.
 Цей пілотний проект впроваджується на території громади спільно з Міністерством внутрішніх справ. Уже створено поліцейську станцію, в якій працює п’ять правоохоронців. Її обладнано сучасною технікою, поліцейських офіцерів забезпечено автомобілями.
 У рамках протидії COVID-19 правоохоронці проводять обстеження та контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, контролюють дотримання режиму самоізоляції, проводять роз’яснювальну роботу серед населення.
 Також з метою підтримки у період карантину представників малого та середнього бізнесу у громаді прийнято рішення, що на період карантину орендарів приміщень комунальної власності звільнено від орендної плати, а фізичних осіб — підприємців І-ІІ груп — від сплати єдиного податку за травень.
 «Нам приємно, що є ініціативи, які впроваджуються місцевим бізнесом щодо підтримки людей похилого віку. Мережею магазинів АТБ та низкою приватних підприємців надаються продуктові набори, якими через центр соціального обслуговування забезпечуються саме ті жителі громади, які найбільше цього потребують. За рахунок бюджету ОТГ проводимо дезінфекцію центральних вулиць Красилова та місць масового перебування людей, під’їздів усіх багатоквартирних житлових будинків, міського пасажирського транспорту», — розповідає Ніла Василівна.
 Окрім того, за словами очільниці громади, за кошти місцевого бюджету придбано засоби індивідуального захисту: спеціальні захисні костюми та окуляри, респіратори та захисні маски для медичних працівників.
 Аби забезпечити чистоту довкілля, у громаді прийняли конструктивне рішення про заборону використання, розміщення, покладання та реалізації на об’єктах благоустрою (кладовища, меморіальні комплекси, пам’ятники та культові споруди) продукції з синтетичних полімерів — штучних квітів, вінків тощо.
 Без сумніву можна констатувати, що карантинні обмеження суттєво не вплинули на життєдіяльність Красилівської міської об’єднаної територіальної громади. Тут налаштовані на оперативне і комплексне розв’язання назрілих проблем, на захист інтересів усіх членів ОТГ, що дає позитивний результат.