Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 669

Як змусити людей доносити сміття до сміттєбаків, не забруднювати навколишнє середовище? З'ясовується, дуже просто. У Солобковецькій ОТГ, що на Ярмолинеччині, віднайшли чудовий і, запевняють, дієвий спосіб:   депресивні сірі сміттєбаки змінюють яскраві з мультяшними героями, розмальовані місцевими дітлахами, самобутніми художниками. 

«Ідея належить директору Стріховецького будинку культури Олександру Волоху, – розповідає головний спеціаліст відділу освіти і культури, охорони здоров’я і соціальної політики Тетяна Шипп. – Десяток розфарбованих баків з’явилися у селі ще минулого літа. Вулиці справді стали значно охайніші. За активної підтримки голови ОТГ Сергія Когута челенж прийняли всі старостати. В Проскурівці ємності для сміття «оживив» професійний художник. У Солобківцях – учні дитячої музичної школи класу малювання. Діти переконані: для того, щоб урятувати планету, нам потрібно любити її та піклуватися про неї».
Бочки надав «Яблуневий дар», працівники нашого комунального підприємства поварили для них опори і пульверизаторами нанесли фон.
Тож чимало мультяшних героїв, поселившись у Солобківцях, чекають, щоб сміття донесли саме до них. Дітки у захваті. Подобається така краса й дорослим. І, погодьтеся, за таких умов уже навряд чи в кого підніметься рука кинути сміття повз бак чи біля нього. Цей хороший проект матиме продовження у громаді, запевнив Сергій Когут.