Такого шоу на наших телеекранах за часи незалежності України, здається, ще не було. Тому чорна заздрість, мабуть, душить сценаристів навіть розкрученого в усіх відношеннях «Кварталу». Бо де це бачено, щоб перед телекамерами виставили пластикові мішки, набиті шістьма(!) мільйонами вічнозелених, які запропонували керівникам САП Назару Холодницькому та НАБУ Артему Ситнику за те, щоб вони закрили справу проти власника «Бурісми» (Burisma Holdings) екс-міністра екології Миколи Злочевського за підозрою в причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на «Реалбанк», і їх легалізації.

Та переконаний, що у більшості українців, які споглядали це «хабарницьке» багатство, одразу ж виникло запитання: звідки такі гроші? Бо ж не забряжчали у торбинці ще й дрібні металеві центи, які засвідчили б, що вишкребли все до останку, як це зазвичай трапляється, коли в родині хтось важко занедужає. А так напрошується думка, що залишилося ще дещо і на чорний (і на білий, мабуть, також!) день та на сякі-такі кишенькові витрати.
От тільки, схоже, що під об’єктиви телекамер потрапили не всі торбинки із «зеленню», яка мала забезпечити фантастичний день народження фігуранту справи, бо Назар Холодницький заявив журналістам: «Ми були здивовані, що саме по цьому провадженню в період, коли відбувалися слідчі й процесуальні дії під нашим керівництвом, в Офісі генпрокурора з флешки одного з працівників, який займає адміністративну посаду в Офісі генпрокурора, був онлайн-моніторинг ЄРДР з приводу того, чи дійсно це рішення не лише на папері, а відмічено в ЄРДР». Ну, чим не привід для ще однієї (а може, й не однієї!) торбинки заокеанської валюти? Бо то тільки в селі ще сусід близький чи далекий може чимось допомогти за велике спасибі чи маленьку стопку.
Та ще не встигли вщухнути плітки навколо тих мішків із грішми, як (випадково чи ні?) в Офісі генерального прокурора відкрили дисциплінарне провадження за скаргою керівника Генеральної інспекції Офісу генерального прокурора Сергія Лисаченка стосовно Назара Холодницького з вимогою відсторонення керівника САП від займаної посади до завершення дисциплінарного провадження.
Але то справи столичні і при такій кількості готівкового долара, найімовірніше, ні діючим особам, ні виконавцям не засвітить віконце з видом на Горинь в Ізяславській колонії. А тому від тих високих «розбірок» звичайному хмельничанину, як кажуть, не холодно й не спекотно.
А ось проект Кабміну, який на позачерговому засіданні обговорили міністри, у разі його прийняття, може зачепити кожного жителя Хмельниччини, бо він передбачає скорочення кількості районів в області до п’яти: Дунаєвецький (до якого ввійдуть теперішні Дунаєвецький, Новоушицький, Ярмолинецький і Городоцький райони); Кам’янець-Подільський (Кам’янець-Подільський і Чемеровецький); Старокостянтинівський (Старокостянтинівський, Старосинявський, Красилівський, Теофіпольський і Білогірський); Хмельницький (Хмельницький, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський і Волочиський); Шепетівський (Шепетівський, Полонський, Ізяславський, Славутський, місто Нетішин).
Враховуючи, що іще жодна реформа не призвела до значного поліпшення життя основної маси населення, немає ніякої надії, що ця стане винятком. І більш ніж переконаний, що жоден мудрець з печерських пагорбів не знає, що буде з установами і організаціями нинішніх райцентрів (чи не повторять вони занепадницьку долю колишніх райцентрів?) та як має добиратися, наприклад, житель Кунева до Шепетівки чи Човгузова до Старокостянтинова за якоюсь довідкою? Бо пояснення, що робиться це укрупнення задля ліквідації «диспропорції параметрів існуючих районів, які не відповідають сучасним вимогам для організації ефективної місцевої влади», умотивовано і цілком безхмарно бачиться хіба що з вікна міністерського кабінету, а не з хати мешканця віддаленого від цивілізації і забутого Богом та столичними чиновниками села.
Ну і, звичайно ж, не можна не згадати про те, що 19 червня о 9.00 Хмельницький міськрайонний суд почне розгляд адміністративного протоколу, складеного Нацполіцією на Президента України В. Зеленського, керівника Офісу президента А. Єрмака, його першого заступника С. Трофімова, головного державного санітарного лікаря В. Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Д. Габінета і Хмельницького міського голову О. Симчишина щодо порушення правил карантину. Ці посадові особи всупереч карантинним обмеженням відвідали кафе у Хмельницькому. Так що наш обласний центр може стати місцем всеукраїнської сенсації…